IGNORE

BenQ SW2700PT

Monitor koji dobre fotografije čini još boljim…

BenQ SW2700PT

BenQ sa SW2700PT monitorom donosi profesionalnim fotografima izuzetno veran prikaz boja zahvaljujući kome je svaki čarobni trenutak koji se zabeleži fotoaparatom moguće prikazati u punom sjaju. Ovaj bogato opremljeni monitor dijagonale 27” nudi QHD rezoluciju (2560×1440), 99% Adobe RGB pokrivenost, IPS tehnologiju, hardversku kalibraciju,14-bitnu 3D tabelu za korekciju boja (Look Up Table – LUT), Delta E≤2, softver za kalibraciju glavne palete, zaštitni ram protiv ambijentalnog osvetljenja, kontroler ekranskog prikaza (OSD-a) i crno-beli način rada, što ga u svakom smislu čini drugačijim od sličnih rešenja na tržištu.

BenQ SW2700PT monitor je osmišljen da bez napora verno prikaže kreativnu viziju profesionalnih fotografa, poboljšavajući i osnažujući vizuelne priče koje fotografi pričaju. S nenadmašivom vernošću boja, preciznim detaljima i jednostavnim korišćenjem, SW2700PT stvara verne boje tako da doslovno izvlači na površinu neodredivu esenciju svake fotografije, bez obzira na to da li je fotograf iskusni profesionalac ili amater.

Dizajniran za vizuelno savršenstvo u profesionalnom uređivanju fotografija, BenQ SW2700PT je prvi monitor za fotografe na tržištu koji spaja niz visokotehnoloških osobina za nenadmašnu vernost boja, doslednost i jednostavnu kompatibilnost sa DSLR fotoaparatima. Adobe RGB prostor boja omogućava SW2700PT monitoru da prikaže veći raspon nijansi plave i zelene i tako vernije prikaže fotografije iz prirode. 14-bitna 3D tabela za korekciju boja (Look Up Table – LUT) poboljšava preciznost mešanja RGB boja za izuzetnu reprodukciju, a Delta E≤2 u prostorima boja Adobe RGB i sRGB nudi najverniji prikaz izvorne fotografije. Sa ovim tehnološkim unapređenjima SW2700PT monitor spada među najbolje u svojoj kategoriji i u neku ruku je definitivno priča za sebe.

Hardverska kalibracija koja je urađena na ovom monitoru omogućava fotografima i foto editorima da direktno prilagode 14-bitnu 3D tabelu za korekciju boja bez izmene izlaznih podataka grafičke kartice i osigurava da je svaka slika prikazana upravo onako kako je snimljena. Inače, SW2700PT dolazi sa BenQ-ovim softverom za kalibraciju glavne palete koji se može upotrebiti u kombinaciji sa kalibratorom za optimizaciju performansi boja. Monitor je kompatibilan i sa profesionalnim alatima za kalibraciju boja X-rite i Datacolor koji se najčešće koriste kao primarna softverska rešenja.

Sa gotovo 77% više radnog prostora koji donosi SW2700PT monitor u odnosu na standardni Full HD monitor, fotografi i foto editori mogu da vide veći deo slike koju obrađuju i to sa neverovatnim detaljima. SW2700PT je inteligentno dizajniran da profesionalcima pruži najveću moguću upotrebljivost prilikom pregledanja i uređivanja fotografija. Odvojivi zaštitni ram koji monitor poseduje blokira ambijentalno osvetljenje koje često može negativno da utiče na percepciju boja. Kontroler ekranskog prikaza (OSD-a) stavlja postavke monitora doslovno u ruke korisnika, sa tri tastera koja omogućavaju brzo prilagođavanje postavki za različite namene, na primer za Adobe RGB i sRGB prostore boja, ili za crno-beli način rada.

Fotografi i foto editori sa ovim monitorom se mogu prebacivati između postavki jednostavnim pritiskom tastera, umesto podešavanjem svake pojedine postavke. Taster na kontroleru ekranskog prikaza nudi brzu navigaciju kroz setovanja OSD-a, koji je osmišljen tako da korisniku sve opcije budu na dohvat ruke. Vrlo važno, crno-beli način rada korisnicima omogućava da pregledaju i uređuju crno-bele fotografije bez gubitka detalja ili tonskih prelaza. Pregledanjem fotografija u boji u crno-belom načinu pre uređivanja, korisnici mogu da uštede dosta vremena koje bi izgubili na pogrešna prilagođavanja.

Po strani to što cena ovog monitora nije baš previše povoljna, ono što on nudi u praksi je više nego impresivno. Besprekorna reprodukcija boja, vrhunska detaljnost i maksimalno izbalansirani tonovi njegova su najveća prednost. Iznad svega kod editovanja fotografija u stanju je da prikaže svaki detalj i da korisniku omogući brzu i laku obradu svakog dela slike. Najveća prednost SW2700PT monitora je svakako skup sjajnih tehnologija koje omogućavju da fotografije izgledaju prirodno i lepo. Kome treba profi monitor za obradu fotografija i video sadržaja od ovog modela bolje rešenje neće naći.

Cena (sa PDV-om): 89.299,00 dinara

Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IGNORE

Više uIGNORE

One su potrošile sve kondome na Olimpijadi

Atletičarka priznala sve

Domino Magazin 25.07.2017

Turska ukinula evoluciju ali uče decu džihad

Potvrdio ministar prosvete

Domino Magazin 25.07.2017

Evo kada stiže kraj Igre prestola

Knjige, mislimo na knjige

Domino Magazin 25.07.2017

Dalijevi brkovi netaknuti i 28 godina nakon smrti

Iskopali čuvenog umetnika

Domino Magazin 25.07.2017

Lako do digitalizacije poslovanja

COMING Cloud portal je rešenje

Domino Magazin 24.07.2017

Ima neko ko vas čuva na putu

Velik je i napumpan

Domino Magazin 20.07.2017

Aplikacija za učenje jezika iz Igre prestola

High Valyrian naravno

Domino Magazin 14.07.2017

KLM stjuardese su vam STVARNO na usluzi

Čak i kada izađete iz aviona

Domino Magazin 11.07.2017

Nemate šta da obučete?

To uopšte nije dobro za vas

Domino Magazin 06.07.2017

Kako su sagrađene egipatske piramide?

Izgleda da je otkriveno

Domino Magazin 05.07.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.