Ubrzo nakon lansiranja novih MacBook Pro računara usledilo je predstavljanje i novih iMac mašina. Suština nije bila u tome da se konceptulano predstave novi iMac-ovi već da se sve nove tehnologije implementiraju u postojeće mašine, koje su doživele neverovatan uspeh na tržištu i po mišljenju mnogih stručnjaka u velikoj meri doprinele potiskivanju klasičnih desktop PC-jeva. Tako su aluminijumski iMac-ovi postali najbrži All-in-One računari na svetu. Šta ih to čini zaista posebnim?

Pored elegantnog vizuelnog identiteta ono što nove (ili bolje reći unapređene) iMac-ove izdvaja iz mora All-in-One računara jeste aluminijumski oklop, sjajna bežična periferija (WiFi tastatura + Magic mouse) i novi Core i5 procesori, koji u zavisnosti od potreba korisnika mogu biti zamenjeni Core i7 procesorima (uz doplatu, naravno). Pored daleko bržih procesora, tu je i više skladišnog prostora, kao i mogućnost iniciranja do 16GB radne memorije. I dalje zatičemo dve familije računara zavisno od dijagonale displeja: 21.5 i 27 inča. Grafika je perfektna, šta više ostali smo oduševljeni prelazima i prelomom boja. Akcioni filmovi izgledaju perfektno, a to isto možemo reći i za specijalne efekte u najpopularnijim naslovima.

Specifičnost novih iMac računara ogleda se u prisustvu Thunderdbolt tehnologije koja u poređenju sa tek prispelim USB 3.0 standardom za duplo ubrzava transfer podataka. Tu je i FaceTime kamerica za potpuno besplatnu video komunikaciju sa drugim vlasnicima Apple proizvoda (iPad 2, iPhone 4, MacBook Air i Pro mašine poslednje generacije), kao i najbolji OS svih vremena – Snow Leopard. Sve u svemu paket kakvom se ne može naći zamerka. Eh, još ta cena da je malo niža…

Cena (sa PDV-om):

Modeli dijagonale 21.5 inča – od 116.190,00 dinara

Modeli dijagonale 27 inča – od 166.790,00 dinara

Kontakt:

Apcom, www.apcom.rs