Da li ste shvatili da ste vi sami osoba koju najbolje poznajete, sa kojom imate najduži i najličniji odnos? A zar nije onda baš čudno što često osećate da ste ljuti na sebe, nezadovoljni, prigovarate sebi i odbacujete sopstvene uspehe?

Mi previše često tražimo ljubav na drugim mestima, umesto da počnemo da volimo sami sebe, kažu Ed i Deb Shapiro, autori knjige ‘Be The Change’.

Autori kažu da u životu imamo priliku da istražimo najdublji i najdulji ljubavni odnos. Ali, umesto toga, uporno se kritikujemo, odbacujemo svoje misli, ideje i potrebe kao nevažne.

Autori kažu da je problem u tome što se bojimo ljubavi. I to zato što sumnjamo u svoju sposobnost da volimo i tako se plašimo odbijanja. Bojimo se da damo zato što možda nećemo imati dovoljno. Bojimo se da podelimo misli i emocije jer sumnjamo da ćemo biti proglašeni glupim ili smešnim.

Kao posledica toga se javlja sumnja. Koja nastaje kada je ego ugrožen ili narušen, pravi brige, poremećaje pa čak i paranoju. Sumnja je neprijatelj prave sreće.

Ali nije sve izgubljeno.

U svakom trenutku imamo priliku da to promenimo. Zato bi trebalo da verujete više u sebe. Ipak ste vi sami osoba koju najbolje poznajete, kažu autori.

Ako vas zanima kako da pokrenete intuciju kliknite ovde!