Grad Beograd vas poziva da se u nedelju, 10. aprila u 12 sati na Trgu Republike, pridružite skupu Beograd za Japan.

U Japanu postoji drevno verovanje da prosperitet, zdravlje i napredak očekuju svakog čoveka koji prolećni dan provede sa porodicom ispod krošnje procvetale trešnje. Zbog toga drvo trešnje ima veliku simboličku vrednost u Japanu.

Upravo sa ovakvim željama, Grad Beograd organizuje okupljanje u znak solidarnosti i podrške narodu Japana. Na skupu će biti organizovana simbolično sađenje 1001 mladog stabla trešnje u Beogradu, za Japan. Preuzimanjem jedne sadnice trešnje koju ćete zasaditi u svom dvorištu ili parku ispred svoje zgrade pomoćićete realizaciju ove akcije.

Na Trgu Republike održaće se i prikladan program, a prisutnima će se obratiti  gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ambasador Japana Tošio Cunozaki.

Građani će takođe imati mogućnost da na razglednicama, štampanim za ovu priliku, ispisuju svoje poruke narodu Japana koje će biti predate ambasadi Japana u Beogradu.

Prisetimo se koliko je Japan pomogao Beogradu kada je to bilo najpotrebnije i pokažimo da to nismo zaboravili.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i svojim prisustvom doprineti da Beograd na najbolji način pruži podršku ovoj prijateljskoj zemlji i pokaže solidarnost sa  narodom Japana.