Kafa je zdrava, a evo ih i nekoliko benefita koje ona donosi. Kafa je bogata antioksidansima i ne deblja, a pored toga štiti vaše srce i mozak.

Oni koji konzumiraju jednu do tri šoljice dnevno imaju manju mogućnost od srčanog udara. Kafa je bogatija antioksidansima od bilo kod drugog voća, zbog čega sprečava rak za čak 43 posto. Nasuprot uobičajenom mišljenju kafa snižava krvni pritisak.

Takođe otkriveno je i da sprečava nastanak dijabetesa, a dobra je i za jetru.

Na kraju ona smanjuje opasnosti od Alzheimerove i Parkinsonove bolesti i uopšte pruža pravilan rad mozga.

1 KOMENTAR

  1. Ma da samo ti citaj propagandu proizvodjaca kafe,pa ce kafa uskoro da leci i smrt.Znate li sta kafa radi u telu?kada je toliko blagodetna sta vas razbudi ujutro?To je problem najveci jer kofein stimilise koreu nadbubrzne zlezde koja luci kortizol ili hormon stresa koji u telu se ponasa kao vuk medju ovacama pravi lom totalni,zato se telo u stanju soka skupi i time se poveca pritisak u telu i onda vas razbudi,ali posto sitsne sve ona stiska i nasu probavu pa se tako odlaze dorucak a vrlo brzo tera posle toga na odlazak u wc gde posle praznjenja ubrzo se stanje u telu ponovo normalizuje i za kratko vreme u roku od 2-3 sata ponovo je potrebna kafa da vas digne u ucini ornim i tako celog dana kao da uzmete krpi iscedite je pa je opet nakvasite pa iscedite i sve u krug,zato je poznat peskoviti ili sivi ten kod dugogodisnjih konzumenata kafe.Ono sto oni nikada nece reci a to je da kafa ima svojstvo i da lomi strukturu DNK,ostecuje ga sto izaziva promene i na potomstvu,pa ko voli nek izvoli.Mozda uskoro dobijemo stvarne generacije X-mena

Comments are closed.