Predstavite se našim čitaocima?

Mi smo The Mothership Orchestra, postojimo od 2005. godine i iza sebe imamo 2 EP-ja ”Waking The Dead” (2006.) , ”Everything And Nothing Tales” (2007.) i aktuelno dugosvirajuće debi izdanje ”Song For You”(2010.). Takođe, naša pesma Then She Kissed Him se pojavila 2007. godine na kompilaciji ”Nova srpska scena: Jutro će promeniti sve?”.

Ima vas čak deset u orkestru, kako opisujete muziku koju stvarate?

Zapravo broj članova orkestra je uslovljen raznoraznim objektivnim okolnostima, tako da varira imeđu 7 i 12 članova (sa tendencijom da gornju granicu pomerimo). Recimo, da muziku koju mi sviramo svrstavaju u kamerni pop, barok pop (mada su to veoma široki pojmovi). Po meni ima tu i jakog uticaja britanske folk muzike, svega i svačega jednom rečju.

Ove godine ste objavili debi album Song For You, koji ćete promovisati u Gun klubu 23. oktobra. Šta da očekujemo na koncertu?

Tako je. Album smo snimali dugo, a isto toliko i čekali na izdavanje, da bi ”Song For You” ugledao svetlost dana početkom jula, u elektronskom formatu, a disk, koji će moći da se kupi na našem koncertu zvanično je izašao pre mesec dana, tako da je 23. oktobra zvanična promocija diska u Beogradu.

Na koncertu ćemo nastupiti kao desetočlani orkestar i odsviraćemo sve pesme sa albuma plus poprilično novih pesama, koje će ići na drugi album. Vrlo je moguće da ćemo na koncertu imati i goste, ali to neka ostane iznenađenje, za sada. I nadam se da će publika biti zadovoljna.
 

Kakav zvuk donosi album?

Na albumu se može ”namirisati” puno uticaja, pošto se trudimo da se naša muzika ne vezuje žanrovski. Dakle francuska šansona, starogradska muzika, britanski folk, pa čak i američka folk muzika, kamerni pop… svet u malom :).

Dolazite iz Požege. Koliko je teško bendovima van Beograda da se probiju na sceni u Srbiji?

Već sam u više navrata rekao, da je geografija jedna nevažna stvar, jer ako imate jasnu viziju onoga što bi ste ”ponudili” i znate kako to da plasirate, potpuno je nevažno gde to stvarate i odakle ste. Ponekad može da bude i prednost ako dolazite iz male sredine, zar ne? Ja sam imao priliku da živim u velikim, nešto manjim i malim gradovima i moram priznati da je svaki od njih ostvario poprilično veliki uticaj na mene. Dakle, sve ima svoje prednosti i nedostatke.

Kakva je po vama muzička scena u Srbiji danas?

Veoma raznovrsna, što je meni jako zanimljivo. Pored grupa sa kojima usko sarađujemo (Ika, Ventolin) ima puno sastava koje ja, lično volim da slušam. Tako da je, po meni, muzička scena u Srbiji, jako interesantna.

Planovi?

The Mothership Orchestra počinje sa promocijom albuma po Srbiji i regionu. Mi već imamo i spremljen drugi album (na koji se neće puno čekati, nadam se) ”TMO Is Running Its Own Show”, no o tom potom. Za sada bi voleli da što većem broju ljudi ”odsviramo” ”Song For You”.