Od trenutka kada je Steve Jobs predstavio nove iPod plejere mnogo toga se promenilo u svetu multimedije u pokretu. Najveći pomak je napravljen kod iPod Nano modela, koji je sada dosta manjih dimenzija, ali i mnogo moćnijih karakteristika.

Nano je izazvao najveće interesovanje, prvenstveno zbog novog dizajna i malih dimenzija. Međutim, nije samo minijaturan izgled nešto što nano čini drugačijim, tu su i brojne nove funkcije, koje ga čine unikatnim. Kada smo novi Nano uzeli u ruke učinilo nam se kao da držimo Shuffle, samo sa displejom i to je upravo tako, jer novi Nano je tek nešto veći od Shuffle plejera. Ima štipaljku na sebi i može se lako zakačiti za bilo koji deo garderobe, pa i postati važan modni detalj. Apple se odlučio na ovakav koreniti potez iz samo jednog jedinog razlog – implementacije ekrana osetljivog na dodir multi-touch kontrola.

 

U početku smo mislili da je dijagonala displeja od 1.5 inča mala, međutim kada počnete da ga koristite shvatićete da je sasvim ok. Osetljivost je odlična, a softver je doteran do krajnjih granica.

 

Pored audio reprodukcije Nano pruža i mogućnost pregleda fotografija, a tu su još i FM radio, pedometar i brojni drugi zanimljivi dodaci koji ga čine posebnim. Za razliku od Shuffle plejera Nano se proizvodi u 6 kolorita i ima implementiranu VoiceOver funkciju. Kupci mogu da biraju između 8 i 16GB, što je po našem mišljenju u ovom momentu više nego dovoljno. Ono što nam se posebno dopalo je da se plejer ponaša i kao USB drajv, pa tako možete prenositi podatke sa jednog računara na drugi. Ipak za sinhronizaciju pesama i ostalog sadržaja i dalje će vam biti neophodan iTunes, koji u svom novom izdanju mnogo bolje radi nego do sada.

 

Cena novog nano plejera nije mala, šta više nešto je skuplja u odnosu na prethodnu generaciju, ali i potpuno opravdana novim tehnološkim unapređenjima i sjajnim softverom. Mali, moćan i elegantan – to je novi iPod Nano!

 

Cena (sa PDV-om): model od 16GB – 25.090,00 dinara
Apcom – store.apcom.rs