Školska godina je počela, a to znači da je pravo vreme da razmislite o dečijim sobama i njihovom uređenju. Dodajte vesele boje, lepe materijale i par ideja i dobićete idealan prostor za učenje i igru vaših mlaišana. Evo ih najbolje ideje koje preporučuju stručnjaci za enterijer i psiholozi.

Za dečije sobe uvek birajte prirodne materijale svetlih boja. Stare plakare bacite, a nikada ih nemojte smestiti u dečiju sobu pošto ne znate šta sa njima. Zidove možete da obojite u pastelnu neutralnu boju, a jedan čak možete i da prekrečite nekom jarkom bojom ili kombinacijom više blažih. Dokazano je da vesele boje pojačavaju maštu i razvijanje muždanih funkcija.

 

Učenje jeste važno, ali planirajte da u dečijim sobama ostane i dovoljno mesta za igranje. Sto postavite pored prozora, a ukoliko imate mesta uvek je bolje da odaberete neki veći model kako bi na njemu bilo dovoljno mesta za sve aktivnosti. Visina stola bi trebalo da bude 60 cm za decu do 10 godina. Umesto da bacate pare na skupe nove stolove, ofarbajte stari i ulepšajte ga šarenim tapetama. Vaš klinac ne zna koliko nešto košta.

Koristite prirodno svetlo koliko je god moguće, a lampe su takođe važne za večernje aktivnosti. Police su dobra ideja, pošto će one moći da uklone brojne stvari sa poda.

 

Ukoliko vaši klinci imaju ideje za ulepšavanje svoje sobe, izađite im u susret i pomozite da je realizuju, pošto je značajno da se baš oni osećaju dobro u njoj.