Svi smo čuli za onu staru narodnu da se suprotnosti privlače. Ipak, naučnici kažu da to uopšte nije tačno već da u samom početku po pravilu biramo partnere sličnog ukusa i interesovanja.

Ako imate iste ideje kao vaš partner, isto razmišljate i često govorite u istom trenutku iste stvari, to nije ni zato što ste se tako naučili nego zato što zaista isto razmišljate, kažu američki naučnici. Istovremeno to znači i da nećete uspeti da se naviknete na neke stvari koje vas baš nerviraju kod partnera na početku veze. Dokazano je čak i da su uspešni parovi imali podjednako sličnosti na početku ili posle više godina braka.

1 KOMENTAR

  1. Odavno vec zastupam ovo sto u tekstu pise, odnosno slazem se sa tom tezom. Ljudi cesto fantaziraju o tome kako ce ‘uvek kompromisom uklopiti sve medjusobne razlike’. Razlike se tesko uklapaju, samim ti sto ih je vise i sto su izrazenije. Ima i takvih primera, al to su izuzetci. Poznato je da izuzetci samo potvrdjuju opste pravilo, emprijiski dokazano. Slicni se slicnima raduju, i slicni ostaju i opstaju zajedno. Naravno, nije nista idealno i nema mogucnosti za trajnost garancije, al u osnovi slicnosti bolje, duze opstaju. Kako u prijateljstvu tako jos vise i u ljubavnom odnosu.

Comments are closed.