Švedska Ikea obavestila je Vladu Srbije da je sama obezbedila zemljište za prodajne centre u Nišu i Čačku, a trenutno pregovara i o kupovini zemljišta u okolini Beograda od jednog privatnog vlasnika, piše B92.
 
Predstavnici vlade su na sastanku u Beogradu rekli da mogu da očekuju i da će dobiti vlasništvo nad zemljištem Instituta za stočarstvo pored auto puta Beograd – Zagreb, ali su ih predstavnici švedske kompanije obavestili da su ipak sami pronašli zemljište. "Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja radi sve što je u njegovoj moći da bi se ova investicija realizovala, budući da je dolazak kompanije Ikea u Srbiju od velikog značaja za građane", rekao Oliver Dulić, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje.

Od kupovine placa do otvaranja robne kuće potrebne su dve godine, a Ikea će u Beogradu sagraditi tržni centar na 35.000 kvadratnih metara. To znači da ćemo u najboljem slučaju kupovati u Ikei krajem 2011. što možda i nije tako loše. To tada svi u Budimpeštu.

 

Pročitajte sve o temi Ikea Beograd!

11 KOMENTARI

  1. jedva čekam da stigne IKEA, super im je nameštaj,…, jeste li videli novu cenzurisanu IKEA reklamu, 1005 je luda zove se Kada je pravo vreme da odete od kuće:))

  2. …imala sam nekoliko stvari iz ikea koje su bile veoma skupe,posto sam se preselila u kuci,i od pisaceg stola koji je JOS jednom ponavljam veoma skup bio,sastavljen je izgledao kao da sam ga na djubristu nasla…iskreno…znaci “KVALITET “zato vam NE preporucujem…mozda neko ko kupuje na snizenju za nekih 50€ ili tako i nije mu zao,ali verujte skupe stvari su za otpad!

  3. Promisljeni proizvodi koji traju duze , dobar marketing, prodajni prostori prakticno uredjeni . Opomena svima pazite na cene jer Ikea nije uvek najpovoljnija sto se cene tice.

  4. A zasto da DOBIJU zemljiste, ne razumem, zasto vlada uporno forsira strane robne marke, koja pri tom ne otvara ovde proizvodni pogon vec prodajni!!! Cula sam da njihov namestaj i nije bas najboljeg kvaliteta!

  5. Bilo bi dobro kada bi zemljiste dobili na koriscenje, iznajmljivali ga ili neki slicni deal, a ne dobili ga… to je besmisleno. Po cemu su ga zasluzili…

  6. Ko voli da baca pare a da zauzvrat dobije smejuriju od nameštaja, onda će ići u tu Ikeu.
    A ko hoće da za iste te pare kupi nešto kvalitetno i moderno, onda će otići u Simpo, Eurosalon, Aleksandro, Ktitor…
    Ikea, kao i Kika, je običan otpad koji se prodaje po enormno visokim cenama!

  7. Nemoj molim te i simpu kao kvalitetnoj fabrici imam njihovu garnituru koja se raspala za vrlo kratko vreme, a o tome koliko su skupi da nepricam jer jesu i to za nase dzepove i previse a zar ktitor postoji heheheheh lopovi beogradski:))))

Comments are closed.