Zamislite da ulazite u adidas prodavnicu, kratko koristite traku za trčanje i u trenutku dobijete 3D odštampanu patiku – to je ambicija adidas 3D štampanih jastučića.

 

adidas je predstavio budućnost performans obuće Futurecraft 3D, jedinstvenu 3D dizajniranu patiku za trčanje koja se pomoću jastučića može prilagoditi stopalima svakoga pojedinačno. 3D koncept je deo "Futurecraft serije", napredne inicijative koja u središte dizajna postavlja spoj otvorenih ideja i veštine, što doprinosi inovacijama kroz sve elemente proizvodnje.

U svom 3D konceptu, koji omogućava vrhunsko personalizovano iskustvo za sve sportiste, adidas stvara jedinstvenu kombinaciju materijala i procesa izrade. Ova napredna ideja podići će standard patika za trčanje na viši nivo, nudeći bez presedana personalizovanu podršku i udobnost za svako stopalo, čime se omogućava da sportisti postižu najbolje rezultate. Kreiranje fleksibilne, prozračne kopije stopala sportiste, koja se u potpunosti podudara sa konturama stopala i tačkama opterećenja, čime se omogućava najbolje iskustvo trčanja. Povezanost sa postojećim podacima i tehnologijom za skeniranje stopala, stvara jedinstvene mogućnosti za adekvatna isprobavanja obuće u prodavnicama.

“Futurecraft 3D je prototip i izraz namere. Iskoristili smo jedinstvenu kombinaciju procesa i materijala na potpuno nov način. Naš 3D štampani materijal ne samo da omogućava sjajnu patiku za trčanje, već takođe koristi i podatke o učinku na osnovu merenja iskustva, izlazeći u susret potrebama svakog sportiste", izjavio je Erik Lidtke, član izvršnog odbora adidas AG, zadužen za globalne brendove.

Futurecraft 3D priča je prvo poglavlje adidas Futurecraft serije, koja pokazuje posvećenost brenda inovacijama kroz sve oblasti proizvodnje.

“Futurecraft je naš poligon za istraživanje. Predstavlja način na koji sebi zadajemo izazove da svakodnevno istražujemo granice naše veštine. To je razvoj materijala i inovativni proces, koji unosi prepoznatljivost u budućnost. To je spoj kvaliteta ručnog rada i kreiranja prototipa sa neograničenim potencijalom novih tehnologija proizvodnje. Futurecraft je predstavljen – brz, prirodan i stvaran – to je naš pristup dizajnu", rekao je Pol Gaudio, adidas kreativni direktor.

Dosledno Futurecraft viziji kreativne saradnje, Futurecraft 3D je realizovan kroz Open Source partnerstvo sa kompanijom Materialise, pionirima i vodećim stručnjacima u 3D štampi. Futurecraft inovacija najaviće novitete u dizajnu u narednih šest meseci i samim tim podržaće adidas ambiciju najboljeg sportskog brenda na svetu.