Sredinom septembra, u Srbiji počinje prodaja jedne od najsofisticiranijih fitnes narukvica na svetu, UP3 by Jawbone. Kompanija Jawbone je poznata po vrhunskom dizajnu svojih proizvoda i po verovatno najboljoj fitnes aplikaciji na svetu, UP app.

Pored uobičajenih funkcija praćenja fizičke aktivnosti (tj. pređenih koraka, utroška kalorija) i merenja sna, UP3 ima više senzora koji omogućavaju praćenje zdravlja srca i kompleksniju analizu sna. Konkretno, UP3 meri puls u stanju mirovanja i daje podatke o REM fazi sna.

Zahvaljujući novom beta update-u (važi i za jednostavniji model UP2), sada je moguće ažurirati firmware ovog vrhunskog merača aktivnosti, koji tako postaje potpuno automatizovana pametna narukvica. Veoma kompleksni algoritmi precizno određuju početak i kraj sna, a korisnik o tome ne mora da razmišlja tj. ne mora da uključuje i isključuje režim sna.

UP3 narukvicu odlikuje suptilan minimalistički dizajn. Dostupna je u srebrno/sivoj i crnoj boji, a uskoro se očekuju i varijante u novim bojama.

Kao i kod modela UP2, vibracije na UP3 mogu da služe kao podsetnik za razne namene, bude korisnika u najoptimalnijoj fazi sna, opominju kada suviše dugo sedi itd.

Smart Coach, mozak UP sistema, tokom vremena upoznaje navike i ponašanje korisnika.  Što se više koristi sistem i što mu više informacija korisnik daje, Smart Coach postaje još pametniji, a saveti za zdrav život i motivacija koju daje Smart Coach, postaju još ličniji i precizniji.

UP3 by Jawbone fitness tracker će najpre biti dostupan na webshop-u www.pametniuredjaji.rs posredstvom zvaničnog uvoznika Digital Brain Accessories doo, a zatim i u prodavnicama iStyle.