Hiperaktivnost, anksioznost, nervoza; u redu, potrebna vam je dodatna energija kada ste u velikom poslu, kada vas pritisnu rokovi, šefovi i ostali uspešni kreatori stresa, ali, kako se pokazalo, "današnja omladina" veoma često poseže za energetskim napicima bez ikakvog razloga, iz dosade ili iz navike. A koliko je samo lepše biti opušten, smiren, neopterećen veštačkim brigama i lažnim uzbunama…

Upravo to je želja Kanađanina Lino Fleuryja – da oslobodi svet stresa i žurbe, i da se pritom abnormalo obogati, a napitak nazvan "Slow Cow" bi trebalo da mu pomogne u tome. "Shvatio sam da ne postoji napitak koji bi umirio ljude pod stresom. Energetska pića su puna kofeina, koji samo povećava anksioznost, umesto da je smanjuje", kaže Fleury.

Za one koji su odmah pomislili na rakiju, 4-5 piva ili pola-pola belog i sifon sode, valja napomenuti da vas "Spora krava" opušta bez usputne posledice da pobrljavite, valjate se ispod kafanskog stola, ljubite svakog prolaznika ili detaljno objašnjavate svoj novi projekat beskućniku kod zgrade "Politike". Po rečima proizvođača, "Slow Cow" ima suprotno dejstvo – povećava koncentraciju i svesnost uma zahvaljujući ključnom sastojku – L-teaninu, koji se nalazi i u zelenom čaju. "Red Bull" je zahtevao da se "Slow Cow" zatvori zbog identičnih dimenzija pakovanja, kao i jasne aluzije u dizajnu – na pakovanju Red Bull-a bore se dva bika, na pakovanju "Spore krave" se dve krave – odmaraju. Parnica je u toku.