Upišite u agendu za 20. decembar 2016. godine hot dog, ćufte, krofne sa cimetom, malo šopinga i obilazak IKEA prodavnice. I to ne u Budimpešti već u Beogradu.

Posle 23 godina najava i obećava, po prvi put mislimo da će se IKEA stvarno i otvoriti u Srbiji.

Prva robna kuća kompanije Ikea gradiće se u Bubanj potoku na zemljištu površine 26 hektara, koje se nalazi jugoistočno od Beograda neposredno iza naplatne rampe Bubanj potok, sa desne strane u pravcu Niša i prostire se sve do nadvožnjaka Tranšped i prvog izlaza sa autoputa.

Početak radova na prvoj beogradskoj robnoj kući IKEA je planiran za jesen ove godine, a završetak radova do kraja 2016. godine.

Površina objekta Ikee biće 39.500 kvadratnih metara, a u planu je i izgradnja 1.400 parking mesta za kupce i posetioce. Robna kuća, parking i unutrašnje saobraćajnice prostiraće se na ukupno 11 hektara.

IKEA kaže da je planirana izgradnja ukupno pet robnih kuća na teritoriji Srbije, dve u Beogradu (Beograd-Istok kod Bubanj Potoka i Beograd – Zapad) i po jedna u Nišu, Novom Sadu i centralnoj Srbiji.

I sada najvažnije. Švedska kompanija danas će dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Beogradu, čime se ispunjavaju svi uslovi za početak radova.

Ali nije baš ni sve gotovo. Predstavnici kompanije su ranije najavili da je za početak radova potrebno još i pomeriti naplatnu rampu. A to baš i nije počelo. Ali valjda hoće…