Google i Levi’s rade na proizvodnji "pametne" odeće. Odnosno prave specijalnu tkaninu u kojoj će se nalaziti provodnici osetljivi na dodir.

A to će omogućiti upravljanje uređajima na daljinu a da pri tome ne mora da se vadi telefon iz džepa. Zapravo farmerke će se ponašati kao ekran osetljiv na dodir.

Interaktivni materijali prave se mešanjem provodničkih vlakana sa uobičajenim materijalom za odeću tokom tkanja, što se može uraditi po celom odevnom predmetu, ili samo u nekom njegovom delu.

Vlakna mogu da budu vidljiva ili nevidljiva, u zavisnosti od estetskog izbora dizajnera, a materijal je, kako je saopšteno iz kompanije Google, rastegljiv i pere se kao i svaki drugi.

Provodnička vlakna su povezana sa malim elektronskim kolima, ne većim od dugmeta na jakni, čiji algoritmi omogućavaju da se pravi razlika između udara i prevlačenja prstom.

Podaci potom mogu da se prenose na smartfone i druge uređaje, čime se mogu obavljati telefonski pozivi ili slati poruke bez kuckanja po tastaturi, već po tkanini.