Holm Fribe, ekonomista i direktor Zentrale Intelligenz Agentur (ZIA) u Berlinu i docent na Univerzitetu umetnosti u Cirihu, i Filip Albers, teoretičar američke i opšte kulture, napisali su možda najbolju knjigu o brojevima, „Tajni život brojeva“ u izdanju Lagune. Knjiga je napisana kao praktično, primenjivo uputstvo za upotrebu brojeva. Saznaćete mnogo zanimljivih činjenica o brojevima koje nemaju mnogo veze sa matematikom.
 
Zašto se najčešće poklanja neparan broj cvetova? Zbog čega u avionima Lufthanze nema 17. reda? Zašto su timovi sa 7 članova najefikasniji? Zašto slučajnost ne izgleda kao slučajnost? I zašto ne možemo imati više od 150 pravih prijatelja, čak ni naFejsbuku?
Mislili ste da znate sve o brojevima? Pogrešili ste.
 
Brojevi žive tajnim, nedokučivim životom u čiji smisao ljudska vrsta nije još uvek uspela da pronikne. Ali tajni život brojeva utiče i na sve moguće aspekte našeg života. Ne verujete? Pročitajte ovu knjigu i shvatićete da je veza ljudske vrste sa brojevima praktično neraskidiva od kada je sveta i veka.
 
U ovoj knjizi su objedinjeni kulturnoistorijska baština, zaprepašćujući nalazi i provereno stručno znanje o svetovnoj moći, simbolici i nezavisnom životu brojeva – a uz to i praktično uputstvo za upotrebu u svakodnevnom odnosu sa njima.
 
Brojevi su naši prijatelji i naši nemezisi, naši saputnici kroz život, oni prožimaju sve, od datuma našeg rođenja, do datuma naše smrti, njihova moć je čudesna i naprosto nerazumljiva a njihova sveprisutnost u istoriji ljudske civilizacije je svakako jedna od najvećih misterija ikada. Jednačina koju još nismo rešili.
 
Ova knjiga je potrebna svima. I onima koje se bave dizajnom, arhitekturom ili društvenim odnosim, onima koji deluju u sferi umetnosti ili potrošnje. Knjiga ima dvanaest poglavlja, a do kraja čitanja otkrićete i zašto!

Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Terazijama 38, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Pančevu, Novom Sadu, Kruševcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Užicu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Zrenjaninu, Podgorici, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

 



Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.