HBO najavljuje ekskluzivnu premijeru nove, pete sezone kultne serije „Igra prestola V“, koja će prvi put u istoriji premijeru na HBO Srbija imati u isto vreme kada i u Americi: 13. aprila, u noći između nedelje i ponedeljka u 3.00 sata po lokalnom vremenu. Ali ne sekirajte se, nećete morati da ustajete tako rano pošto je ponovno prikazivanje na HBO kanalu zakazano istoga dana i u udarnom terminu u 20.05.

Nova sezona, kroz 10 epizoda, donosi brojne zanimljive zaplete, koji će se razvijati do neizbežne, često krvave završnice. Posle šokantnih smrti Joffreyja, Tywina, Oberina i Shae, peta sezona počinje snažnim vakuumom koji protagonisti širom Vesterosa i Esosa pokušavaju da ispune. U Crnom zamku, John Snow pokušava da ispuni zahteve Noćne straže i novopridošlog Stannisa Baratheona, koji se ponaša kao da je zakoniti kralj Vesterosa. U međuvremenu, Cersei očajnički pokušava da zadrži moć u Kraljevskoj luci.

Jaime odlazi na tajni zadatak. S druge strane Uskog mora, Arya traži starog prijatelja dok begunac Tyrion pronalazi novi povod. Dok opasnost vreba u Mirinu, Daeneris saznaje da njena slaba opsada grada zahteva veće žrtve. U ovoj sezoni biće prikazane neke od najeksplozivnijih scena, dok „dolazak zime“ postaje zloslutniji nego ikada dosad.

Ekskluzivna premijera pete sezone „Igre prestola“ istovremeno će se emitovatii u 170 zemalja širom sveta, a prva epizoda biće besplatno dostupna i na HBO GO.