Izdavačka kuća Laguna objavila je novu knjigu Marka Vidojkovića. Dvadeset šest novih priča prvi put pred čitaocima, njegovim prepoznatljivim humorom, uzdižu nas iz neprijatne društvene stvarnosti – ovog puta i izletima u fantastičko pripovedanje.
 
U „Pričama s dijagnozom“ nalazi se dvadeset šest jezgrovito ispripovedanih i tematski raznovrsnih proznih dela. U njima ćete naići na: vanzemaljce, čudovišta iz mraka, ostrašćene navijače iz fotelje, pravog-pravcatog inkvizitora; na pobunjene električne uređaje, iskompleksirane voajere, minijaturni polni organ, romantični abortus i na oružani ustanak protiv pasa lutalica. To je i dalje samo delić Vidojkovićevog pripovedačkog mikrosveta. Iz priče u priču, okom poznavaoca ljudske duše, autor precizno prikazuje naše živote, zadaje krošee zapletima, a nokautira preokretima, sve vreme vas uzdižući iz ponora neprijatne društvene stvarnosti prepoznatljivim humorom koji u ovoj knjizi postaje urnebesan. Kad bi Vidojkovićeva dela bila jela, „Priče s dijagnozom“ bile bi jedan od njegovih vodećih specijaliteta.


Nova knjiga Marka Vidojkovića je sva u jubilejima.
 


„’Priče s dijagnozom’ su moja deseta knjiga koja izlazi tačno 15. godina otkako mi je objavljena prva priča, u godini u kojoj punim 40, i ono što je posebno meni značajno, ona izlazi kao 50. jubilarna knjiga u Laguninoj ediciji ’Meridijan’. Na taj način mislim da su se Laguna i Marko Vidojković spojili u više od jednog jubileja, a čitaoci mogu da uživaju u čak 26 do sada neobjavljenih priča. S dijagnozom“, rekao je Vidojković.

Urednik edicije Meridijan, Igor Marojević, ističe da nam „Priče s dijagnozom“ predstavljaju jednog drugačijeg Marka Vidojkovića.
 
„Veštim definisanjem situacije i doslednom narativnom ekonomijom, ali i izletima u fantastičko pripovedanje, koji nisu bili svojstveni njegovim romanima, ’Priče s dijagnozom’ nam pokazuju jednog drugačijeg Marka Vidojkovića koji će zadovoljiti svoju dosadašnju publiku i, bez sumnje, stvoriti novu. Pošto je upravo osećaj za novo jedan od zaštitnih znakova edicije ’Meridijan’, logično je da ’Priče s dijagnozom’ budu jubilarno, pedeseto izdanje ove biblioteke“, rekao je Igor Marojević.

Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Terazijama 38, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Pančevu, Novom Sadu, Kruševcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Užicu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Zrenjaninu, Podgorici, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.



 

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.