Lagunin autor i najcenjeniji pisac krimi romana danas Norvežanin Ju Nesbe predstavlja nam se svojim novim romanom „Sin“. Od autora bestseler serijala o Hariju Huleu stiže nam nov uzbudljiv roman o korupciji.

Soni Lofthus je neobično harizmatičan i samozadovoljan mladić. U zatvoru je skoro pola života. Tu je omiljen jer se zatvorenicima čini da on ume da ih razreši grehova. Njima nije važno što je Soni težak heroinski zavisnik niti im je čudno to što uvek uspeva da nabavi obilne zalihe droge. Svejedno im je i to što možda služi kaznu za tuđe zločine. Soni je postao zavisnik kada se njegov otac ubio zbog optužbi korumpiranog policajca, a sada se čini da je on sam u centru korumpiranog sistema zatvorskih čuvara, policije, advokata, sveštenika. Iz nekog razloga svi oni žele da Soni bude sve vreme urađen i pod ključem. Kada do Sonija ipak stigne istina o smrti njegovog oca, on uspeva da sprovede briljantno zamišljen beg iz zatvora. Čvrsto rešen da se osveti svima koji su ga čitavu deceniju držali sklonjenog, on počinje svoj lov… Ali pravo pitanje je da li će prvo njega uloviti jer ga traže i policija i mafija.

Ju Nesbe (rođen 1960) sa svojih deset romana o Hariju Huleu, ekranizovanim bestselerom Lovci na glave i dečjim knjigama o Doktoru Proktoru postao je svetski poznato ime. Dobitnik je nagrade kluba Riverton, skandinavskog Staklenog ključa i Nagrade udruženja norveških knjižara, a njegov roman Crvendać je 2004. proglašen „najboljim norveškim kriminalističkim romanom svih vremena“ u velikoj anketi državne televizije.

Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Terazijama 38, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Pančevu, Novom Sadu, Kruševcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Užicu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Zrenjaninu, Podgorici, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

 



Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.