Samsung je večeras predstavio svoje potpuno redefinisane smart telefone, modele Galaxy S6 i Galaxy S6 edge.

Izrađeni su od metala i stakla i definitivno dizajnom odstupaju od ranijih modela.

Galaxy S6 edge priža jedinstveno iskustvo gledanja uz prvi ekran na svetu koji je zakrivljen sa obe strane.

Stakleno telo, izrađeno od najotpornijeg stakla do danas, Corning Gorilla Glass 4 dolazi u paleti živopisnih tonova nakita, uključujući boje kao što su „beli biser“, „crni safir“, „zlato i platina“, „plavi topaz“ i „zeleni smaragd“.

Modeli Galaxy S6 i Galaxy S6 edge opremljeni su odličnim kamerama. F1.9 objektivi i senzori visoke rezolucije od 16MP pružaju superiorni kvalitet slike kod smart telefona, čak i u mraku. Tu je i pametna optička stabilizacija slike kao i i IR detekcija balansa belog. Takođe, nova funkcija brzog lansiranja korisnicima pruža brz i direktan pristup kameri sa bilo kog ekrana za samo 0.7 sekundi, jednostavnim duplim klikom na dugme za osnovni ekran.

Omogućeno je bežično punjenje poWPC i PMA sertifikatima. Ali ni t nije sve. Preko kabla, punjenje je za 1.5 put brže od modela Galaxy S5. Tako ćete sa samo 10 minuta punjenja dobiti oko 4 sata korišćenja.

Dopašće vam se i dimenzije (6.8 mm/7.0mm edge) i lagani (138g /132g edge).

Zanimljivo je da je Samsung ugradio svoje procesore od 64 bita koji bi trebalo da budu značajno brži od predhodnika..

Galaxy S6 i Galaxy S6 edge biće dostupni na svetskom tržištu od 10. aprila 2015. godine u varijantama od 32/64/128GB skladištenog prostora.