Od autorke „Trkača na duge pruge“ stiže još jedno sjajno štivo. Roman „Savršenstvo“u izdanju Lagune je savremena priča o osmoro ljudi, od kojih četvoro radi zajedno u kancelariji, a koji, iako su ubeđeni da se međusobno dobro poznaju, postepeno shvataju – postepeno mi shvatamo – da su u stvari jedni drugima stranci. 

 
Ovo nije predivna knjiga. Ni knjiga koja će vas istovremeno nasmejati i rasplakati. Niti knjiga koja će vas držati budne do jutra, posebno ako ujutro imate neka posla. Ovo je obična knjiga o običnim ljudima koji žive jedni uz druge i misle da se poznaju. Malo se raduju i malo pate, malo se vole i malo mrze, malo su znanci, a malo stranci.
 
U ovoj knjizi nema istorijskih previranja, eksplozivnih naprava, fizičkog nasilja ni (nažalost) golotinje. Ima ljubavna priča, u više navrata i na više mesta. Ima laži, ima prevare. Ima sticaj okolnosti. Ima tajna večera, ima automobil koji nailazi u odlučujućem trenutku i menja sve. 
 
Ima kraj koji je možda srećan, ali ne mora da znači.
 
Jasan, precizan i živopisan stil Maje Trifunović obojencrnim humorom, dočaraće vam zanimljive likove, poput vaših kolega sa kojima radite svakodnevno, o kojima ste stekli izvesno mišljenje a ni ne znate koliko grešite i koliko ih u stvari ne poznajete.
 
Maja Trifunović je rođena i živi u Beogradu.Završila je arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, radi kao slobodni prevodilac. Prevela je 14 naslova iz oblasti beletristike (jedan s arapskog a ostale s engleskog). Ovo je njena druga knjiga.
 
Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Terazijama 38, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Pančevu, Novom Sadu, Kruševcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Užicu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Zrenjaninu,Podgorici, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.
 
Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.