Da li ste spemni da se upustite u igru mimo zakona  prosečnog ljudskog uma? Da otkrijete tajnu koju skrivaju brojevi?

 
Igra Kodova  (The Imitation Game) novi je film  Mortena Tilmuna , snimljen je po scenariju  Grajama Mura  koji je jednim delom zasnovan na knjizi  „Alan Tjuring: Enigma” izašle iz pera Endrua Hodziza.
 

 
 
Radnja filma prati matematičara I kriptografa a kasnije I pionira  modernog računarstva Alana Tjuringa  koji je za vreme edrugog svetskog rata uspeo da dešifruje nemačku kodnu mašinu “Enigma” što je pomoglo saveznicima da pobede u ratu. Tjuringu je trebalo dosta  vremena da stekne poverenje britanske vlade i vojske, ali kada je u tome uspeo ovog genija više ništa nije moglo da zaustavi.  Ulogu Alana Tjuringa tumači  Benedikt Kumberbač ,dok mu je partnerka u filmu holivudska lepotica Kira Najtli.
 
Igra Kodova zavredila je pozitivne reakcije kritičara I našla se na listi deset najboljih filmova u 2014. po listi Američkog filmskog instituta.. Film je nominovan za prestižne filmske nagrade uključujući pet zlatnih globusa, devet BAFTA nagrada I na kraju film je dobio čak osam nominacija za Oskara.
 
Ovo savremeno filmsko remek delo u naše bioskope dolazi u četvrtak 29.januara.