Mnoge dijete nisu bezazlene, više štete nego što koriste. Posebno je opasno kada loše dijete praktikuju i reklamiraju poznate ličnosti. 

 
Na godišnjoj listi najgorih celebrity dijeta na prvom mestu je popularna Paleo ili ishrana pećinskih ljudi. Ovu dijetu su praktikovali Matthew McConaughey i Megan Fox. Poenta ove dijete je da se jede onako kako su jeli pećinski ljudi, tj. da se izbegava moderna hrana kao što su špagete, hleb, žitarice, mlečni proizvodi. Stručnjaci upozoravju da ovaj način ishrane može uticati na drastičan pad kalcijuma, slabljenje kostiju.  
 
Među lošim dijetama je i Vegan pre šest, koju kao voli Beyonce. To znači da se jede samo veganska hrana do 18 sati. Zaključite i sami, kada prođe šest posle podne navali se na ostalu hranu i preoptereti stomak, što nikako nije dobro. 
 
Pojavila se još jedna dijeta, svakog dana se pojede jedna kašika gline kako bi se organizam detoksicirao. Ovo je veoma opasno, mogu se javiti brojni problemi, od zatvora do trovanja arsenom.
 
Neke zvezde su izajvile da su izbacile potpuno šećer iz upotrebe. I opet su se umešali stručnjaci, koji upozoravaju da se iz ishrane ne sme izbaciti voće, povrće i orašasti plodovi koji takođe imaju šećere, već se moraju uzimati kontrolisano i umereno.