Namenjen za korisnike koji traže beskompromisni kvalitet fotografije, PowerShot G7 X je savršen izbor koji nudi vrhunsku kontrolu, lako i brzo snimanje i efekat blizak fotografijama SLR kategorije. Od prefinjenog metalnog kućišta do impresivnog kvaliteta rezultata koje pruža, sve ukazuje na „DNK“ vrhunske serije G kompanije Canon.

Pravite izvanredne snimke pri slabom osvetljenju i postignite prelep efekat zamućenja pozadine. CMOS senzor od 1" pruža poboljšane performanse pri slabom osvetljenju, bez kompromisa po pitanju kompaktnosti fotoaparata. Koristi oblast osetljivu na svetlo koja je skoro 3 puta veća nego kod senzora od 1/1,7", čime se postiže veća osetljivost na svetlo, smanjena količina šuma (naročito pri visokim ISO postavkama) i širi dinamički opseg. Takođe vam pruža veću kreativnu fleksibilnost sa manjom dubinom polja, za pozadine izvan fokusa profesionalnog izgleda.

 

Kada se stvari brzo menjaju, PowerShot G7 X vam omogućava da brzo radite, uz brzinu snimanja od 6,5 kadrova u sekundi, koja garantuje da ćete uvek zabeležiti onaj posebni trenutak. Pored toga, tom brzinom možete da nastavite da snimate do 692 kadra.

Jedna od značajnih karakteristika ovog modela je intuitivni ekran osetljiv na dodir, koji vam može doprineti da uživate u vrhunskom prikazu i fleksibilnom kadriranju. Veoma kvalitetni LCD ekran osetljiv na dodir rezolucije od 1.040.000 tačaka koji može da se nagne nagore, koristi sRGB reprodukciju boja radi postizanja odlične preciznosti boja, jasnoće slike i kontrasta. Senzorski interfejs omogućava intuitivniju kontrolu i dodaje asortiman korisnih funkcija, kao što je automatsko fokusiranje pomoću dodira.

Uz PowerShot G7 X vrlo jednostavno možete iskazati i razviti svoju kreativnost i praviti zadivljujuće fotografije.

 

Snimajte zadivljujuće zvezdane noćne prizore, tragove zvezda ili napravite filmove sa efektom ubrzanog protoka vremena pomoću režima za snimanje nebeskih tela. Koristite HDR da biste snimili scene sa velikim kontrastom bez stativa, odnosno koristite zamućenje pozadine da biste ostvarili lep efekat poput onih karakterističnih za SLR fotoaparate. Veoma jednostavno kreirajte zabavan rezime svih snimaka napravljenih tokom određenog dana u obliku HD (720p) video zapisa, uz Hybrid Auto opciju i ne zaboravite da se dobro zabavite istažujući sve opcije.