Lisa Edsalv je napravila ove modne Mafine. Tu su Chanel, Louis Vuitton, Christian Louboutin i Betsey Johnson izbrendirani kolači. Ukoliko vam se sve ovo dopada napravite kod kuće svoje mafine i brendirajte ih kako hoćete. Evo proverenog recepta!

Pogledajte i novi domaći recept za mafine!

 

Recept za mafine  

270 g belog brašna
1 kesica praška za pecivo
200 g šećera
100 g margarina za kolače
2 jaja
150 ml jogurta
5 kašika mleka
150 g komadića crne čokolade

Priprema

Zagrejte margarin i dodajte šećer, jaja, jogurt i mleko. Mešajte dok smesa ne postane homogena. Dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok se ne izjednači. Na kraju dodajte čokoladu. Umesto čokolade možete dodati kandirano voće, banane ili neko drugo sveže voće, ili kombinaciju po želji. Sve to na kraju sipajte do dve trećine u posude za Mafine i pecite na 190 stepeni 20 minuta.

 

Pogledajte sve RECEPTE!

 

3 KOMENTARI

  1. Potrebno za mafine:

    250 gr brašna
    200 gr šećera
    1/2 kesice praška za pecivo(6 gr)
    1/4 kašičice sode bikarbone
    2 kašike kakaa
    250 ml mleka
    100 gr čokolade
    80 ml ulja
    2 vanilin šećera

    1 jaje
    I još treba:

    1 puding sa ukusom slatke pavlake

    350 ml mleka
    3 kašike šećera

    150 ml slatke pavlake
    čokolada za ukrašavanje
    U odgovarajuću posudu sipati brašno i dodati prašak za pecivo, sodu, šećer, kakao i vanilu. U drugoj posudi sjediniti jaje,mleko i ulje, a onda preručiti u posudu gde se nalaze suvi sastojci i izmiksati da se sve lepo sjedini. Pleh za mini mafine(24 kom.) premazati sa uljem, a onda uz pomoć kašičice sipati smesu, ali ne do vrha jer će mafini narasti prilikom pečenja. Na vrh smese staviti po parče čokolade.
    Zagrejati rernu na 200 °C i staviti da se peku oko 10 minuta. Gotove mafine izvadite i ostavite da se prohlade.
    250 ml mleka staviti sa tri kašike šećera da se kuva. U preostalih 100 ml mleka sipati puding i promešati da nema grumuljica. U provrelo mleko sipati rastopljeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Kada je gotov,skloniti sa vatre. Posudu u kojoj se kuvao puding pokriti sa rastegljivom folijom i ostaviti dok se puding skroz ne ohladi. Umutiti 150 ml slatke pavlake i dodati je u već ohlađen puding. Miksati dok se sve lepo ne izjednači. Fil sipati u kesu sa okruglim nastavkom i ukrasiti sa njim mafine. Na vrh staviti čokoladu.

Comments are closed.