1. Sat iz kineske grobnice

Kineski arheolozi su 2008. godine istraživali drevnu Si Qing grobnicu i otkrili maleni metalni predmet. A onda su ustanovili da izgleda kao moderan tučni sat, kome kazaljke pokazuju 10:06. Nije vam dosta? Na leđima ima ugraviran natpis: Swiss. Inače grobnica je bila potpuno netaknuta nekih 400 godina. A moderni satovi su izmišljeni neka dva veka kasnije, čisto da znate.

2. Hipster na fotografiji

Evo omiljenog dokaza za sve one koji tvrde da je putovanje kroz vreme moguće. Ovo gore je fotografija snimljena 1940. godine u Kanadi, na otvaranju mosta Gold Bridge. Ništa čudno. Osim činjenice da ovaj momak u sredini nosi moderne naočare za sunce, duks, majicu sa printom i kameru. Ništa od toga nije postojalo u to vreme.

3. Mobilni telefon 1938. godine

Ako pažljivo pogledate ovaj snimak iz 1938. godine u filmu Čarli Čaplina videćete nešto pomalo neobično. Čoveka koji priča mobilnim telefonom. NIko nikada nije uspeo da objasni o čemu se tu zapravo radi.

4. CD u 19. veku

CD je izmišljen osamdesetih. Zato je malkice neobično što se nalazi na ulju na platnu iz 19. veka. Tačnije iz 1800. godine. Stručnjaci kažu da dimenzije savršeno odgovaraju, baš kao i izgled.

5. Udaren na ulici, ali…

Sredinom juna 1950. godine na ulici New Yorka čoveka obučenog po modi 19. veka je udario auto. Kada je Rudolph Fentz u bolnici rekao kako se zove, otkriveno je da je ovaj mladić nestao 1876. godine. Kod sebe je imao pismo iz 1876, godine, račun za negu konja i još nekoliko stvari iz 19. veka.