Najbolja akciona kamera na svetu je nedavno dobila unapređenje! I urednici Domino Magazina su imali priliku da je isprobaju u Beogradu.

Dakle, GoPro Hero4 Black Edition Adventure je stigao u MANHATTAN GoProShop i evo naših utisaka.

Za početak, izgleda vrlo poznato. Ako do sada niste držali u ruci GoPro iznenadiće vas koliko je zapravo malena. Što se dizajnerskih detalja tiče, praktično je identična modelu Hero 3+ od prošle godine. Jedina razlika je što se tasteri nalaze na malo drugačijem mestu. Taster sa strane je veći a vratanca za bateriju su sada na dnu umesto pozadi. Sve ostalo je isto.

Ali razlike se kriju unutar kućišta. I bogami ih ima poprilično.

Novi model snima video u rezoluciji 4K, sa 30 sličica u sekundi, kao i 1080p sa 120 sličica u sekundi. A to je mnogo! Dakle možete da dobijete suludu rezoluciju od 4K, ili punu HD rezoluciju i video koji ćete moći da usporite ako želite. Tačnije, moćićete da usporite sve četiri puta što nije malo a može da vam pomogne da dobijete atraktivne snimke, pogotovo ako poradite malo na montaži. Korisna opcija nema šta. Evo zvaničnog videa kojim GoPro predstavlja kameru:

Nadali smo se da će uz rezoluciju od 720p moći da se snima 240 sličica u sekundi, ali ipak je i tu samo 120.

Što se tiče kvaliteta snimaka oni su apsolutno fantastični. Široki ugao objektiva će omogućiti da uhvatite sve što se dešava ali i da dobijete veliku dubinsku oštrinu kao i atraktivne kadrove. Čak i u uslovima slabijeg osvetljenja Hero 4 Black Edition se ponašao odlično, kako za video snimke tako i za snimanje fotografija. Naravno po sunčanom danu sve dobija potpuno drugačiju dimenziju.

Pored WiFi veze sada je tu i Bluetooth. Adventure paket koji smo testirali podrazumeva i kućište otporno na vodu do 40 metara dubine. Ako želite zaista atraktivne snimke ovo je kamera za vas.

 

Skoknite u MANHATTAN GoProShop u Dobračinu 23b i pogledajte je uživo. Telefon: 063.200.903. Cena je oko 500 evra.