Treću godinu zaredom, saradnja između Travel magazine i kompanija Canon se nastavlja, te je i ove godine zajedničkim snagama pokrenut foto konkurs na temu “Travel” fotografija.

Kao i do sada, konkurs je organizovan putem Canon Srbija facebook stranice, na kojoj su svi ljubitelji fotografije i svetski putnici mogli da podele svoje foto impresije sa različitih putovanja i time uzmu učešće u ovogodišnnjem konkursu.

Za sedam nedelja, koliko je konkurs trajao, putem zvanične facebook stranice kompanije Canon, pristiglo je oko pet stotina fotografija, nastalih na različitim turističkim destinacijama, te smo kroz fotografije Canonovih prijatelja, putovali morima, planinama, gradovima, obišavši dvadeset pet zemalja.
 
Stručni žiri u sastavu Ivan Strahinjić, fotograf, Zoran Đukanović, glavni i odgovorni urednik Travel magazina i Katarina Mitrović, predstavnik kompanije Canon je imao prilično težak zadatak da iz mora sjajnih pristiglih fotografija, izdvoji najbolje.

Iako je bilo mnogo zanimljivih i egzotičnih destinacija i kadrova među pristiglim radovima, prema mišljenju žirija najinspirativniji se pokazao ipak Pariz, u kojem je baš kao i prošle godine, nastala pobednička fotografija.

Ovogodišnji pobednici su:
 


I mesto – Tamara Gavrilović, Louvre- Pariz,
 

Nagrada: Compact camera Powershot S120 i štampač Canon CP 900 uz šestomesečnu pretplatu na Travel magazin i Canon poklon paket.
 

II mesto – Denis Daničić, Put na Jug- Pančevo
 

Nagrada: Verbatim SDHC memorijska kartica, Canon poklon paket uz tromesečnu pretplatu na Travel magazin
 

III mesto – Đorđe Petrović, Most- Budimpešta
 

Nagrada: Canon torba i Canon poklon paket uz tromesečnu pretplatu na Travel magazin

Najbolje “Travel” fotografije za 2014.godinu, svi zainteresovani i željni jednog nezaboravnog foto putovanja, biće u prilici da već od sutra pogledaju na Canon Srbija facebook stranici u okviru izdvojenog foto albuma.