Švajcarska organizacija ICERTIAS sprovela istraživanje o tome na šta bi prosečan srpski građanin trošio novac da ga ima u neograničenim količinama, prenosi Mondo.

Kada bi prosečni srpski građanin imao neograničenu količinu novca na raspolaganju i ukoliko bi pri kupovini isključivo odlučivao na osnovu kvaliteta, vozio bi Mercedes, koristio Samsung mobilni telefon, slušao Rolling Stones, Rijanu ili Željka Joksimovića i gledao bi teniske mečeve u kojima igra Novak Đoković.

 

 severino

Svi vole Stonse…

Srpske građane i građanke su ispitivani šta bi kupovali i šta bi koristili kada im pri kupovini novac ne bi bio apsolutno nikakav problem i da pri odluci o kupovini i konzumaciji vode računa isključivo i samo o kvalitetu.

 

 

I vozili bi Mercedes…

Srpskim građanima u QUDAL anketi, postavljeno je pitanje: "Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača porodičnih automobila koji po vašem ličnom iskustvu i mišljenju nudi apsolutno najviši nivo kvaliteta na srpskom tržištu"

Najveći broj anketiranih, na ovako postavljeno pitanje, odgovorio je – "Mercedes".

Na pitanje o apsolutno najkvalitetnijoj muzičkoj grupi u svetu, najveći broj srpskih ispitanika naveo je "Rolling Stones". U kategoriji najkvalitetnijeg muzičkog izvođača odnosno pevača/pevačice – na prvo mesto smestila se – Rijana.

Teniser Novak Đoković pozicionirao se na prvo mesto kao najkvalitetniji svetski i domaći sportista prema mišljenju srpskih građana, dok je Real Madrid po mišljenju ispitanika u Srbiji, najkvalitetniji sportski klub na svetu.

Kao najkvalitetniju srpsku muzičku grupu najveći broj srpskih ispitanika navodi Riblju Čorbu, dok kao najkvalitetnijeg pevača ponajviše navode Željka Joksimovića.

 

 

Čorba i dalje omiljena

 

U komercijalnim kategorijama istraživanja kao ponuđače apsolutno najvišeg nivoa kvaliteta, srpski građani navode npr: Moja Kravica (kategorija: mleko); Nescafé (kategorija instant kafa); Nectar (kategorija voćnih sokova); Minaqua (kategorija gaziranih voda); Nivea (kategorija krema za lice); Toshiba (lap topovi); Adidas (sportska obuća); Komercijalna banka (banka); Dunav osiguranje (osiguravajuća kuća), Visa (kreditna kartica)…