Ako želite da smršate nemojte odmah prelaziti na kojekakve dijete ili se kljukati preparatima za mršavljenje. Ne samo da nećete skinuti višak kilograma već možete imati i zdravstvene probleme.

 
Stručnjaci kažu da su ovo najbolji saveti za dobru liniju:
 
Šetnja
 
Posle jela obavezno prošetajte. Nemojte da se spustite u horizontalu, gledate televiziju ili čitate novine. To je poražavajuće za nakupljanje salca. Šetnjom posle jela se reguliše nivo šećera u krvi, smanjuje stres i ubrzava metabolizam. Sve ovo utiče na smanjenje kilograma.
 
Masnoće
 
Nutricionisti redovno upozoravaju da bi trebalo koristiti što više zdravih masti u ishrani. Greška je i u kombinacijama, zato treba za obrok izabrati samo jednu namirnicu bogatu mastima u svakom jelu. Recimo, ako u salati imate avokado ne treba vam maslinovo ulje. Kokice nemojte pržiti na ulju. Kada jedete pomfrit ne trebaju vam pečene paprike začinjene uljem, dovoljno vam je samo sirće. 
 
Disanje
 
O disanju skoro da ne razmišljamo, dišemo jer živimo ili živimo jer dišemo. Ipak, prema istraživanju rađenom u Španiji dokazano je da lagano, kontrolisano disanje veoma utiče na smanjenje stresa. Zato se predlaže da pre svakog jela dišete duboko i polako. Tako se smanjuje napetost u mišićima, šalju se pozitivne vibracije u mozak.
 
Porcije
 
Ovo je trik koji uvek uspeva. Umesto da koristite velike tanjire sipajte hranu u male. Videćete da ćete manje da jedete. 
 
Namirnice
 
Ako želite da smršate ubrzajte metabolizam. Zato koristite što češće cveklu, prokule, zeleni čaj, kafu, maline, ljute papričice.