Bianca C. Ross godinama je radila u marketingu u industriji hrane. A onda je shvatila da su kupci u velikoj zabludi.

Tada je napisala knjigu a sada otkriva najvažnije zablude o hrani sa kojima se susretala i koje industrija rado prećutkuje.

Masti i šećeri

Mislite da ste napravili dobar izbor kada ste odabrali proizvode sa niskim procentom masnoće? Možda. Ali verovatnije je da ste uzeli nešto još gore. Ovakvi proizvodi su po pravilu prepuni šećera. I tako unosimo ogromne količine ovog štetnog sastojka a da nismo ni svesni. Ross ističe da je čak bolje uzeti namirnicu sa više masnoća ako u njoj nema viška šećera.

Sezonske namirnice

Postoji nekoliko razloga da se držite ishrane sezonskim namirnicama i izbegavate one kojima nije njihovo doba godine bez obzira koliko su primamljive. Osim što su zdravije, sezonske namirnice obično su i povoljnije budući da dolaze sa lokalnog područja i ima ih u izobilju. Takođe možete računati da su i svežije, jer ne putuju sa nekog drugog kraja sveta.

Ross naglašava da se sama priroda pobrinula da nas snabdeva različitim vitaminima i mineralima koji su potrebni našem telu tokom cele godine.

Birajte prirodno

Kada smo gladni i u žurbi, obično kupujemo grickalice i slatkiše. Ali bolji izbor je recimo banana. Ili bademi. Tako ćete dobiti potrebnu energiju i jesti zdravo.

Kupovina

Poslednje pravilo je kombinacija svega navedenog. A on glasi – idite na pijacu! photo: I-5 Design & Manufacture