U proteklih nekoliko godina sve statistike jasno govore – iPad tableti su najprodavniji tablet računari i iz godine u godine beleže sve veći i veći udeo na tržištu. Jednostavnije i lepše rečeno – iPad tableti nemaju konkurenciju iako broj najrazličitijih tablet uređaja baziranih na Android i Windows platformama nikada nije bio veći. U čemu je onda tajna Apple-ovog uspeha na ovom polju i šta je to što iPad tablete čini posebnim i drugačijim? Ekipa Urban portala pokušaće u kratkim crtama da vam približi sve posebnosti ovih neverovatnih tablet računara…

Izrada

Izrada je svakako jedna od jačih karakteristika svih dostupnih iPad tableta. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na kućišta koja su napravljena od jednog komada aluminujuma, kao i plastiku koja nije podložna habanjima i otporna je na većinu spoljnih uticaja. Besprekorna završnica je još jedna od velikih prednosti iPad tableta jer omogućava odlično držanje ovih uređaja u rukama.

Dizajn

Svi dobro znamo koliko Apple ulaže u dizajn svojih uređaja, pa nije nikakvo čudo što iPad tableti izgledaju moderno i veoma privlačno. Neki korisnici ih baš zbog toga i vole, mada ima i onih koji kritikuju Apple na ovom polju. Naš utisak je da je dizajn svih iPad tableta, a pogotovo iPad Air modela i iPad mini tableta sa Retina ekranom savršen!

Hardver

Hardverska osnova svih iPad tableta uvek je bila impresivna i što je još važnije odlično izbalansirana. Upravo zbog toga u radu sa ovim mobilnim uređajima nema nikakavih zastoja, šta više sposobni su da odgovore na sve zadatke koji se postave ispred njih. Sa poslednjom generacijom iPad tableta Apple je i na ovom polju još jednom pomerio granice jer je sve aktuelne modele opremio moćnim A7 procesorom i i veoma korisnim M7 koprocesorom.

Softver

iOS platforma je u neku ruku najviše zaslužna za ogromnu popularnost iPad tableta. Poslednja verzija ovog moćnog mobilnog OS-a korisnicima nudi preko 200 novih funkcija, kao i veliki broj sjanih paketa i aplikacija koje su sada potpuno besplatne. Bezbednost je takođe jača strana iOS platforme, kao i moćno, ali veoma funkcionalno grafičko okruženje.

Performanse

Krajnje performanse definitno sve iPad tablete čine pričom za sebe. Veliki broj testova jasno ističe sjajne multimedijalne mogućnosti ovih uređaja, a 99% vlasnika iPad tableta tvrdi kako su oni daleko brži i stabilniji od konkurentskih rešenja baziranih na Android i Windows platformama. Nas je posebno impresionirao kvalitet slike na Retina ekranima aktuelnih iPad tableta.

Funkcionalnost

Svako ko je imao priliku da se bar jednom druži sa iPad tabletima svestan je funkcionalnosti koju donose isti pogotovo kada se koriste u pokretu i na terenu. Za to je najviše zaslužna dobro izbalansirana hardversko-softverska platforma, kao i zavidna radna autonomija ugrađenih baterija. Na sve to svakako treba dodati i lakoću upravljanja, ali i činjenicu da se mogu koristi u najrazličitijim okruženjima i vremenskim uslovima.

Dodatna oprema

Iako Apple u svojoj ponudi ima jako malo dodatne opreme za svoje iPad tablete brojni Apple-ovi partneri za ove gedžete nude vrhunsku dodatnu opremu koja je strogo kontrolisana od strane giganta iz Kupertina. To je još jedan od razloga zbog čega iPad tableti imaju ogromnu popularnost širom planete i zbog čega ih ogroman broj korisnika prosto obožava!

Za više informacija o aktuelnim iPad tabletima predlažemo da posetite sledeće Web stranice:

Apcom
Apple