Volite zeleniš, salate, povrće ali ne stižete da kuvate, lakše vam je da ljuljnete mesance u tiganj i očas posla se zasitite. Ali evo šta kaže doktor Tasneem Bhatia koji je napisa knjigu “Šta doktori jedu”.

Jaja

Bogata su vitaminom B, dobra su za mozak, podižu energiju, raspoloženje i budnost. Pogotovo su kvaliltetna jaja onih koka koje trčkaraju i kljuckaju travicu. Imaju za trećinu manje holesterola i šest puta više vitamina D.

Mahunarke

Prepune su antioksidansa, proteina i vlakana, pomažu u smanjenju rizika od dijabetesa, srčanih bolesti, gojaznosti. Mahunarke čiste toksine, holesterol i estrogen.

Jabuka

Bogata je vlaknima koja smanjuju holesterol. Naravno, bilo bi dobro da jedete jabuke koje nisu prskane ili koje su malo prskane hemikalijama.

Zeleni čaj

Pun je antioksidativnih polifenola, što pomaže u smanjenju rizika od raka debelog creva, dojke, želuca, pluća i prostate.

Kefir

Kefir je pun proteina i kalcijuma, pomaže skidanju kilograma.

Orasi

Starijim ljudima koji su konzumirali hranu bogatu vitaminom E i omega-3 kiselinama mozak se manje smanjio. Orasi pomažu i u sagorevanju kalorija.

Kafa

Kafa je jedan od najbogatijih prirodnih izvora antioksidansa. Studije pokazuju da kafa smanjuje rizik od pojave raka dojke i jetre. Kofein iz kafe ubrzava metabolizam za 16 posto, piše healthyliving.msn.com.