April je malo topliji od proseka a kiša i sunce se smenjuju i tako će biti do kraja aprila. Temperature će biti malo iznad ili u granicama proseka, prognoziraju  regionalni meteorolozi. U Beogradu će srednja maksimalna temperatura u promenljivom aprilu biti oko 19 stepeni.  
 
Maj će takođe bitu u granicama proseka a srednja maksimalna temperatura će porasti do 24 stepena. I kiše će padati kao što to znaju majske kiše, dakle biće ih ali za nijansu manje od proseka.
 
A u junu, eto nama baš lepih toplih, letnjih dana. Kažu stručnjaci da će temperature biti iznad proseka, u Beogradu će srednja maksimalna biti oko 27 stepeni. Kiša će biti nešto manje od proseka. U julu će srednja minimalna temperatura biti nešto viša ali će zato srednja maksimalna biti u granicama višegodišnjeg proseka, te se tako u Beogradu u julu prognozira srednja maksimalna oko 29 stepeni.
 
Avgust će biti topliji od proseka jer će i srednja minimalna i srednja maksimalna temperatura premašiti prosek. I u julu i u avgustu biće manje padavina od prosečnih.