Izgleda da su vaši strahovi opravdani. Muškarcima je važan samo izgled.

A kako bi to proverila novinarka Ali Rid napravila je na jednom od sajtova za upoznavanje verovatno najgori profil ikada.

Željna da sazna da li postoji žena koja je "tako strašno odvratna, zla, toliko nedopadljiva da joj niko ne bi poslao ni poruku ili barem toliko odvratna da nijedan muškarac ne bi poželeo da je upozna", počela je svoj profil da popunjava različitim sadržajima.

Umesto svoje, kao profil sliku izabrala je fotku manekenke, svoje drugarice, kako bi privukla što više muškaraca. Sa tom slikom završila se sva "njena" lepota, a sva odvratnost izašla na videlo kroz poruku kojom je Ridova opisala sebe na profilu: "Ako ne možeš da me podneseš u najgorim trenucima, ne zaslužuješ me ni u najboljim".

Kako bi ispitala da li će muškarci "pasti" na zaista bezobrazne i praznoglave devojke samo zato što su lepe, Ridova je pisala: "Dobra sam u ubeđivanju bivšeg dečka da sam trudna, LOL", a u kategoriji omiljenih knjiga, filmova, emisija, muzike i hrane, Ridova je na svom lažnom profilu napisala: "Tako mi je drago što prave one za odrasle!"

I šta se desilo?

Pa dobila je 150 poruka za samo jedan dan.

"Shvatila sam da će bilo koji profil na kome je slika lepe žene privući pažnju muškaraca i oni će početi da šalju poruke, zanemarujući njenu ličnost", napisala je Ridova. Do kraja eksperimenta, novinarka je primila više od 500 poruka od različitih muškaraca, prenosi Mondo.

"Moj novi cilj je bio da svojim ponašanjem nateram te momke da prestanu da mi šalju poruke. Htela sam da postanem toliko odvratna da čak ni muškarci koji ostavljaju komentare ispod snimaka pornića ne požele da mi se jave", rekla je novinarka.

Nakon zavšetka ovog socijalnog eksperimenta, Ali Rid došla je do zaključka da je društvena "klima" takva da muškarci žene vide i procenjuju samo na osnovu onoga što vide spolja, ali kako kaže, ipak treba ostati optimista.