Stigla je zima. Ali neće svi ove hladne dane provesti u toploj kući sa ćebetom preko nogu. Životinje sa gradskih ulica će ostati napolju! I zato bi svi trebalo da im pomognemo da prežive zimu. Evo kako.

Kuce i mace

 


horia varlan
1. Obezbedite toplo sklonište


photographydmc
Ako znate da se negde oko vaše kuće nalaze kuce ili mace napravite im sklonište. Idealno bi bilo da to bude drvena kućica, ali pomoćićete im i ako im napravite sklonište od starih ćebadi, slame ili recimo džempera i novina. Sigurno će biti prijatnije da leže na toplom ćebetu nego na betonu.

2. Otvorite vrata


the_junes
Ostavite odškrinuta vrata od ulaza u zgradama. Tako će se ugrejati bar preko noći u vašem ulaz i tu dočekati toplije jutro. A to zaista puno pomaže.

3. Nahranite ih


zane.hollingsworth
Dajte im hranu. Pogotovo kada je sve zaleđeno životinjama sa ulica je teško da pronađu hranu. Biće im dovoljni i ostaci od vašeg obroka, a ni hrana za kuce i mace više stvarno nije skupa.

Ptice


sergey yeliseev
I ptičice će imati problem da nađu hranu preko zime. Zato ih hranite semenkama. Biće im dobre i razne ovsene i zobene pahuljice, žito ili kukuruz. Na kraju možete im dati i hleb, mada on i nije baš zdrav za njih.

Stvarno nije teško, a uradićete nešto divno!

Širi dalje: Klikni Like da i drugi vide!