Izdavačka kuća Laguna objavila je novu knjigu najčitanijeg brazilskog pisca, Paula Koelja, „Rukopis otkriven u Akri“. Ovo je knjiga koju nije lako definisati. Prvi put nije reč o alegoriji niti mističnom hodočašću. Ovo je zbirka mudrih misli o životu.

Četrnaesti jul 1099. godine. Dok se Jerusalim sprema za napad krstaša, jedan Grk poznat kao Kopt saziva skup svih građana: mladih i starih, muškaraca i žena.Mnoštvo Jevreja, hrišćana i muslimana stiže na trg očekujući besedu kako da se pripremi za bitku, ali to nije ono što Kopt ima da im prenese.Sve ukazuje na to da je poraz neizbežan, no Grk jedino želi da uputi ljude kako da pronađu mudrost skrivenu u svakodnevici, iskovanu od izazova i teškoća sa kojima se suočavaju.Istinsko poznanje, veruje on, počiva u proživljenim ljubavima, otpaćenim patnjama, u trenucima krize i slave, i u neprestano prisutnoj svesti o neminovnosti smrti.

„Rukopis otkriven u Akri“ je poziv da promislimo o svojim principima i svojoj čovečnosti, knjiga koja na nepretenciozan način nudi utehu, veru, nadu i širi ljubav.

Paulo Koeljo je rođen u Rio de Žaneiru u Brazilu, u avgustu 1947. Vodio je veoma intenzivan život. Pre nego što je postao međunarodno poznat, morao je da prevaziđe brojne prepreke. Kao tinejdžer imao je strujni udar posle kojeg se u više navrata lečio u psihijatrijskoj bolnici, a bio je i u zatvoru zbog navodnih subverzivnih aktivnosti protiv brazilske diktature i fizičkog mučenja. U svojoj 38. godini pošao je putem za Santijago gde je ponovo pronašao veru, a to iskustvo opisao je u svojoj prvoj knjizi. Romanom Alhemičar, pričom koju smatraju bezvremenom i koja inspiriše generacije čitalaca, stekao je svetsku reputaciju. Godine 2007. imenovan je za ambasadora mira Ujedinjenih nacija. Dobitnik je mnogih prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja. Član je Brazilske akademije književnosti od 2002. godine. Voli čitanje, putovanja, kompjutere, internet, muziku, fudbal, hodanje, vežbanje i kijudo – vrstu meditativnog streličarstva. Sa suprugom Kristinom živi između Rio de Žaneira i Evrope.

Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Kruševcu, Subotici, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Podgorici, Banja Luci, Zrenjaninu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.