„Konstantin“, jedan od najboljih istorijskih romana koji opisuje rimskog vojskovođu i cara koji je svojom beskrupuloznošću, ambicijom i političkom vizijom pobedio u najdužem građanskom ratu Rimskog carstva, u izdanju Lagune nalazi se u prodaji širom Srbije.  Životopis cara Konstantina I Velikog iz pera Ivana Ivanjina prava je istorijska poslastica o prvom rimskog vladaru koji je prihvatio hrišćanstvo i velikom reformatoru koji je osnažio Rimsko carstvo. Izuzetan roman čije se objavljivanje poklapa sa 1700 godina od potpisivanja Milanskog edikta.

Roman „Konstantin“ spada u magnum opus Ivana Ivanjija jer verodostojno i uverljivo oživljava vreme i okolnosti u kojima se u Rimskom carstvu širila i ustoličila nova religija Hristovih sledbenika. Ko je zaista prvi priznao hrišćansku veru, u kojoj zemlji je ona prvi put postala državna veroispovest, ko je i kada krstio Konstantina, ko je zapalio Dioklecijanovu palatu, kako su se prožimali stari i novi verski obredi i običaji u prvim vekovima nove ere, zašto je Konstantin Veliki naredio pogubljenje svoje žene Fauste i prvorođenog sina Krispa, kao i mnogo drugih malo poznatih pojedinosti iz Konstantinovog životopisa – saznaćemo u ovom uzbudljivom romanu o jednom od poslednjih velikih rimskih careva.

Ivan Ivanji rođen je 1929. godine u Zrenjaninu. Književnik je i prevodilac. Završio je srednju tehničku školu u Novom Sadu, posle toga studirao arhitekturu, a zatim i germanistiku u Beogradu. Preko 20 godina bio je prevodilac za nemački jezik Josipu Brozu Titu kao i drugim državnim i partijskim funkcionerima. Paralelno s karijerom pedagoga, novinara, dramaturga i brojnim funkcijama koje je obavljao u kulturnom životu Beograda i diplomatiji, Ivanji se bavio i književnošću i od rane mladosti objavljivao poeziju, prozu, eseje, bajke i drame.

Ovu knjgu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Kruševcu, Subotici, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Podgorici, Banja Luci, Zrenjaninu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.