Samsung Galaxy S4 Zoom je prvi pametni telefon koji je ujedno i ozbiljan foto aparat. Dobra vest je da će od 23. avgusta premijerno biti dostupan korisnicima u Srbiji samo u Vip radnjama, uz naknadu za aktivaciju već od 1 dinar u tarifi Smart 5000.

Galaxy S4 Zoom je u osnovi S4 mini, ali se sa zadnje strane krije pravi kompaktni fotoaparat sa 10x zumom.

Nasleđe modela S4 evidentno je u svim segmentima, od elegantnog i stilizovanog dizajna do moćnog i intuitivnog korisničkog interfejsa. Tu je operativni sistem Android Jelly Bean 4.2, ali pravi aduti su veliki zum i senzor od 16 megapiksela. A to korisnicima omogućava da naprave lepe fotografije bilo sa velike udaljenosti ili izbliza, u svim uslovima osvjetljenja, bez opreme za fotografisanje. Uz to, ugrađeni optički stabilizator slike stabilizuje sliku i dok zumira, smanjujući zamućenost i praveći visoko kvalitetnu fotografiju ili video snimak.

Samsung posebno ističe Zoom Ring. Kada usred telefonskog razgovora korisnik primeti nešto što bi podelio sa drugima, brzo okretanje Zoom Ring-a će aktivirati funkciju In-Call Photo Share (Podelite fotografiju u toku razgovora), koja dopušta pravljenje fotografije i slanje direktno putem MMS-a svom sagovorniku.
 

Ako se osećate mnogo kreativno ovih dana, Galaxy S4 Zoom je pravi telefon za vas!