10. Bigl

Ovi divni porodični psi su poznati po tome da ne promišljaju baš mnogo o svojim postupcima. Iako deluju veoma pametno kada ih pogledate! A to u kombinaciji sa veselom naravi i razigranošću može da dovede do prave avanture. Za njega, a za vas do velikih problema.

9. Engleski buldog

Verovatno najtvrdoglaviji pas koga možete da nabavite je upravo Engleski buldog. Ako primetite da gleda onako ukoso, to je siguran znak da se sprema na nešto ozbiljno. Ili da je već priredio neko nevaljalstvo i uživa u njemu.

8. Labrador

Samo se setite knjige ili filma Marli i ja i biće dovoljno da shvatite da je Labrador potencijalna katastrofa na četiri noge. Pored toga što je apsolutno divan porodični pas. A obaranje stvari repom je samo uvod u ono što vam sprema.

7. Jorkširski terijer

Ovaj maleni pas je veoma posvećen svom gospodaru. Po svaku cenu će želeti da privuče vašu pažnju. Da, baš PO SVAKU CENU! Ni ne želite da znate šta to znači…

6. Pit Bull Terrier

Da, oni imaju lošu reputaciju ali su prave dušice ako se na vreme radi sa njima. A to znači da će vam otimati čarape, uskakati u krevet i priređivati druge smicalice kada god im se ukaže prilika.

5. Maltezer

Mali, su slatki i užasno nevaljali. Recimo obožavaju da se igraju žmurke sa gazdom. A postaju i posesivni ako im dozvolite.

4. Mops

Voli da se igra više nego što voli da ga mazite. Njegova nestašna priroda će pre ili kasnije izaći na videlo, pogotovo ako ima društvo.

3. Džek Rasel

Oni su divni, veoma inteligentni i jako samostalni! A to je dobitna kombinacija za probleme, pogotovo ako ostanu bez nadzora. Treneri kažu da su Džek Raseli uvek za korak ispred vas u svojim megalomanskim planovima i da će vas preći kada god požele.

2. Bul Terijer

Višak energije i ne baš previše pameti će vrlo lako dovesti do opsesivnog poremećaja kod ove rase. A onda ste nadrljali.

1. Jazavičar

Ovaj duguljasti slatkiš je nadaleko poznat po svojim nestašlucima. Oni će vas nasmejati, ali su vrlo snalažljivi, veoma hrabri i spremni na avanture. Recimo bez problema će poplaviti kuću ako im se ukaže prilika za to (zabeleženi su slučajevi). Inače. jazavičari važe za najhrabrije pse. Da li bi neko drugi smeo da utrči u mračnu rupu gde ga čeka besna lisica? Ne!