Da li ste znali da igranje može da u velikoj meri utiče na vašu privlačnost? Vidite, naučnici kažu da igranje posmatraču može da bude prijatno isto kao i slušanje muzike. Čak je i Čarls Darvin zaključio da je igra deo udvaranja među ljudima i da je ugrađena u naš genetski kod.

Pa ako je tako, da li je onda veština igre povezana sa preživljavanjem i razmožavanjem kao glavnim evolutivnim mehanizmima?

Čini se da jeste. Naučnici kažu da su prvi ljudi, koji su imali bolju koordinaciju pokreta i sklonost ka ritmici, imali i veće šanse za stvaranje potomstva. Oni su bili spretniji, brži i bolje preživljavali u teškim uslovima. A igra je predstavljala upravo sve te osobine, pa su bili i poželjniji partneri.

Zanimljivo je da čak i bebe igraju! Samo im pustite neku mjuzu i videćete to već sa pet meseci! Ali mi nismo jedini, pošto mnoge životinje poput ptica, paukova ili pčela igraju kako bi privukle partnere.

A kako je igra povezana sa muzikom?

Stvar je u tome što ih kontrolišu isti centri u mozgu. Zapravo oni koji su zaduženi za nagrađivanje kontrolišu i vašu motoriku. Muzika tako pokreće cerabelum koji vam takođe pomaže kod pokreta.

E sada, tu dolazimo do činjenice da moderni muškarci ne vole baš da igraju. Što je u suprotnosti sa prirodom, gde upravo mužjaci praktikuju čudne pokrete kako bi zadivili ženke.

Ali evo kako da to promenite. Otkriveno je da dinamično pomeranje glave, vrata i torzoa ostavlja najveći utisak na žene. One će takve muškarce smatrati kreativnim, fleksibilnim i prilagodljivim. Sa druge strane previše krut i dosadan ples nije baš privlačan. Znate kako vaš ćale igra? E pa nemojte tako.

Sada sve znate, pa slobodno možete da krenete u akciju! A evo i malo pomoći iz disko vremena: