Vreme je za najlepše priče kojima se uvek vraćamo! U mesecu ljubavi, Vulkan izdavaštvo je za svoje verne čitaoce pripremilo jedinstvenu online akciju kojom su obuhvaćena sva dela klasične književnosti. Kupovinom putem sajta vulkani.rs u periodu od 4. do 11. februara ostvarićete dodatnih 20% popusta na već postojećih 20% na sve Vulkan klasike. Knjige poručene tokom trajanja akcije stići će vam na kućnu adresu besplatno!

Poklonite voljenoj osobi najlepšu ljubavnu priču!

Plavi zamak Lusi Mod Montgomeri je vanvremenska priča o hrabrosti i ljubavi. Dvadesetdevetogodišnja Valansi Sterling je predmet stalnog prezira i ponižavanja svoje porodice zato što nije pronašla valjanog muža. Da bi umakla svom monotonom postojanju, povremeno se skloni u zamak svojih snova, zamišljajući sebe kao lepu damu i srećnu suprugu romantičnog viteza. Nakon šokantne vesti da joj je ostalo još godinu dana života, ona kreće u potragu za sopstvenim identitetom. Kada sutra nestane i sve što imate je danas, dolazi do oslobođenja. Tada se snovi ostvaruju.

Klasik američke književnosti Prohujalo s vihorom Margaret Mičel je veličanstvena oda američkom Jugu, jednom vremenu i njegovim ljudima, priča čiji je simbol bila i ostala nekonvencionalna i nesavršena junakinja, razmažena i hirovita, ali i neustrašiva i domišljata Skarlet O’Hara. Žena čiji je lik veći i od samog romana i zbog čije snage i u najtežim trenucima podsećamo sebe da sutra zaista jeste novi dan.

Sjajan poklon za ljubitelje pronicljive i perceptivne proze sestara Bronte je izuzetno opremljeno jednotomno izdanje Izabrana dela II, koje sadrži Agnes Grej En Bronte, prvi put prevedeno na srpski jezik, Vilet i Profesor Šarlot Bronte. Poruke sestara Bronte o autentičnosti i feminizmu nisu izgubile svoju snagu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena.

Intrigantna priča o ljubavi, požudi i obmani, koja oživljava duh Versaja u XVIII veku, ispripovedana je u čuvenom romanu Madam Pompadur. Istorijski klasik Žila i Edmona de Gonkura istinita je priča o ženi koja je od sasvim obične devojčice postala centralna figura francuske političke scene. „… Sve njene sposobnosti temelje se isključivo na laži i komediji; nema istine čak ni u njenim osećanjima, u njenim strastima, u njenim očima, na njenim usnama.“ Roman o neverovatnoj sudbini markize od Pompadura pružiće vam veličanstven uvid u život žene koja je ostavila neizbrisivi trag u evropskoj istoriji XVIII veka.

„Najjača straža postavlja se pred kapijom iza koje nema ničega. Možda zato što je stanje praznine previše sramno da bi se dopustilo da ga neko razotkrije“ navodi u svom romanu Blaga je noć jedan od najvećih američkih književnika XX veka i pripadnik takozvane „izgubljene generacije“ Fransis Skot Ficdžerald. U svoj izvanredni lirski roman pisac je pretočio samu suštinu sopstvenog života, verno oslikavši doba materijalizma, sazdanog na krhotinama ideala i neostvarenih snova. Bezvremeni klasik koji govori o propasti bića stvorenog da bude voljeno, suviše romantičnog da bi moglo da se suprotstavi svom vremenu, suviše blagog da bi znalo mudro da ostari.

Uživajte u neprolaznim romanima Tolstoja, Dikensa, Umberta Eka, Viktora Igoa, Salmana Ruždija, Pjera la Mira, Irvinga Stouna… Sve Vulkan klasike po specijalnim cenama potražite putem linka.