Peter Dinklage je bio prvi izbor autora knjiga George Martina za ulogu Tyriona. Producenti zapravo nisu ni pravili audiciju, već su njega samo pozvali.

Isto je bilo je sa Sean Beanom za ulogu Ned Starka. Ipak, audicija je održana za slučaj da se poznati glumac predomisli.

Lena Headey koja glumi kraljicu Cersei i Peter Dinklage su bili dobri prijatelji i pre snimanja serije. Zapravo, Peter je producentima preporučio Lenu.

Spohie Turner (Sansa) i Maisie Qilliams (Arya) su stvarno dobre drugarice i u pravom životu.

Sean Bean je pokušao da ukrade sendviče Leni Headey na jednom snimanju! Uhvatila ga je!

Nikolaj Coster Waldau je toliko zavoleo scenu u kojoj Tyrion šamara Joffreya da je gledao na repeat najmanje 10 minuta.

Većina glavnih glumaca nije pročitala knjige! I to ne zato što su dugačke već zato što nisu hteli da saznaju šta će se dešavati sa njihovim likovima pošto bi to uticalo na glumu!

George Martin je svoje planove za kraj serije već ispričao producentima za slučaj da umre pre kraja snimanja.

George Martin je čestitao mladom Jack Gleesonu na ulozi princa Joffreya. George kaže da je on veoma šarmantan mladić. Ipak u čestitki ja naveo da je sjajno obavio posao i da ga zbog toga svi mrze, odnosno njegov lik!

Maloj Maisie Williams (Arya) mama nije dozvolila da čita knjige, pošto nisu za devojčice.

Jezik Dothrakija je HBO napravio uz pomoć Društva za razvoj jezika. Ekspert David Peterson je osmislio jezik sa 1.700 reči za početak, a već sada ih ima preko 3.000.

George Martin kaže da serija ne utiče na njegovo pisanje novih knjiga. Ipak on je prvo bio nezadovoljan izborom glumice za lik Oshe. Ali kada je video Nataliu Tena odlučio je da njen lik razvije u knjizi još više.

Producenti kažu da su im zmajska jaja napravila velike probleme. Konačnu verziju je dizajnirala Gemma Jackson a originalna je dobio George Martin kao svadbeni poklon 2011. godine.

Jason Momoa (Khal Drogo) je na audiciji igrao havajski haka ples.

Alfie Allen (Theon Greyjoy) je rođeni brat pevačice Lily Allen. Pesma Alfie je napisana o njemu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.