Koje su to situacije kada ženama nije do seksa, večita je tema za partnere. Verovali ili ne, zaista ima dana kada ženama baš nije do seksa i to iz opravdanih razloga.

Kad je žena pod stresom, nije joj do seksa. Žena tada ne oseća potrebu za seksom, a situaciju dodatno pogoršava partnerovo insistiranje na seksu.

PMS postoji a prouzrokuju ga hormoni. Mnoge žene pate od PMS-a, i tada mogu biti tužne, depresivne, razdražljive, ljute. Ženama tada nije do seksa, ali im prija nežnost i pažnja.

Za razliku od muškaraca koji znaju jasno da odvoje seks od emocija, većini žena emocije su važan deo seksa. Stoga ako postoje bilo kakvi problemi u vezi koji ženama šalju signale da nešto nije u redu i da je odnos narušen, ona će odbijati seks. Za žene, seks je važan element ljubavi i veze te bez toga najčešće ne egzistira.

Umor, obaveze, poslovi, briga o deci, briga o suprugu, pomaganje roditeljima i prijateljicama, kupovine, prevoz, rešavanje tekućih problema. Eto uzroka umoru, iscrpljenosti, neraspoloženju. I naravno, kome je u takvim situacijama do seksa.

Loš seks, da i to je jedna od mogućnosti zbog koje žene izbegavaju seks. Ako muškarac svaki put ponavlja stvari u seksu koje se njoj jednostavno ne sviđaju, ona počne da odbija seks. Verovatno neće priznati otvoreno, ali ako započnete s njom iskren razgovor, mnogo bi se toga moglo rešiti.