Novo istraživanje se pozabavilo temom koja vas sigurno zanima, a rezultate ste sigurno nekako i sami znali.

Muškarci koji su u potrazi za seksom svaku ženu posmatraju kao potencijalnu partnerku. Što im je želja za seksom veća, to su manje izbirljivi. Sa druge strane žene najčešće privlače dominantni i atraktivni muškarci i za razliku od muškaraca su dosta izbirljivije, tvrde psiholozi.

I pazite sada ovo! Što žene više žele seks, to su im standardi veći pa su zapravo izbirljivije. A to je sasvim suprotno u odnosu na muškarce, kažu naučnici sa Univerziteta Bar Ilan.

Muškarci u potrazi za seksom u toj fazi gotovo svaku ženu smatraju potencijalnom partnerkom za seks.

Za muškarce potraga za seksom i partnerkom sa kojom neće biti u dugoročnoj vezi, ima samo jedan cilj – seks. Kod žena je znatno drugačija situacija. I dok žene u potrazi za seksom takođe žele seks, iz evolutivne perspektive njihovi uslovi znatno su složeniji.

Ženama seks za jednu noć može značiti i trudnoću i dete o kome neće možda brinuti same, pa žele da taj muškarac ima dobre genetske predispozicije. "Većina žena oslanja se na ‘ženske’ strategije pa po pitanju partnera na kratke staze preferiraju dominantne i atraktivne muškarce", zaključuju naučnici.