Ok, momci mogu da spuste usisivač i sklone se od kuhinje i pravo u spavaću sobu. Naučnici tvrde da parovi koji se drže tradicionalne podele polova kod kuće godišnje vode ljubav 20 puta više. Prosečni parovi imaju seks 5 puta mesečno, ali parovi kod kojih žena radi kućne poslove imaju seks 1,6 puta više mesečno od onih gde muž radi stereotipne ženske poslove. 
 
Prethodna istraživanja su otkrila da će muževi pre dobiti seks ako pomognu po kući, što govori da je seks kao neka vrsta nagrade za obavljanje kućnih poslova. Ali ova studija se nije bavila tipom poslova. Ako se muškarac više bavi automobilom i popravkama, tada će parovi češće imati seks, pokazuje istraživanje sprovedeno u Madridu. 
 
U ispitivanju je učestvovalo 4500 heteroseksualnih parova koji su u proseku imali 40 godina. Usvajajanje tradicionalnih uloga polova je očigledno veoma važno za seksualnu želju. Naša definicija privlačnosti je povezana sa idealima muškosti i ženstvenosti, a ovi ideali nisu baš moderni.  
 
Međutim, ako muškarci žele da sav posao prepuste ženama, tu je upozorenje: Muškarci koji odbijaju da pomognu partnerki po kući uvećavaju konflikt u braku i smanjuju zadovoljstvo žene brakom, a to zadovoljstvo ej zaista povezano sa učešćem muškarca u kućnim poslovima.
 
Photo: Flickr