Prema novim podacima objavljenim u knjizi ‘The Normal Bar’ autora Chrisanna Northrupa, Peppera Schwartza i Jamesa Wittea 33 posto muškaraca i 19 posto žena priznaje da je varalo partnera.

Oni su otkrili i 6 situacija kada je šansa da će vas prevariti značajno veća! Čak i ako je vaša veza srećna, u ovim uslovima ona postaje prilično ugrožena.

1. Bliski prijatelji…

Kada prijateljstvo preraste u nešto više veza je pod rizikom. Zapamtite da istraživanje kaže da gotovo polovinu muškaraca i više od četvrtine žena zapravo privlače partneri njihovih prijatelja i da su u stalnom iskušenju da uđu u preljubnički odnos s njima.

2. Službeni put

Poslovna putovanja najčešća su iskušenja koje vode do varanja. Čak 36 posto muškaraca i 13 posto žena vara na putu.

3. Stara ljubav

Žene su posebno osetljive! Zato ako primetite da se neki stari dečko muva oko nje uradite nešto pod hitno! Trećina žena kaže da nije izdržala uskušenje starog dečka.

4. Upali ste u seksualnu dosadu

Dosadan seksualni život može da pokrene partnera da vara. To je razlog za 71 posto varanja muškaraca i 42 posto žena.

5. Osveta

Devet posto muškaraca i 14 posto žena izjavilo je da bi ušlo u seksualne odnose s nekim drugim kao osveta za varanje partnera.
 
6. Samo seks
Mnogi ljudia posebno muškarci traže više seksa. To je bio izgovor za čak 46 posto muškaraca i 19 posto žena koje varaju.