Sve više proizvoda oko nas umesto da nam pomaže više nam odmaže, a često nas i truje i šteti našem zdravlju! E pa zahvaljaujući Internetu i novim istraživanjima otkrivamo nove opasnosti koje vas okružuju!

Posuđe za koje se ne lepi hrana

Teflon je izbačen iz upotrebe, posle nekih 50 godina korišćenja zato što izaziva rak! Sada su tu su novi premazi koji će sprečiti lepljenje palačinki, ali ko kaže da se za 50 godina neće pokazati da su i oni podjednako štetni! Nikako ih nemojte koristiti i izbacite iz kuće takvo posuđe DANAS!

Osveživači vazduha

U njima su hemikalije koje se povezuju sa karcinomom, astmom, alergijama i  hormonalnim poremećajima. Bolje samo otvorite prozor i sredite kuću.

Antibakterijski sapuni

Triklosan, hemijski pesticid koji se često koristi u ovim sapunima se povezuje sa oštećenjem štitne žlezde i mnogim infekcijama. Zato umesto antibakterijskih sapuna, birajte one obične koji će uz redovnu i pravilnu upotrebu sasvim dobro očistiti vaše ruke, kao što su radili i generacijama pre toga.

Otrovi

Možda na prvi pogled mislite da ne koristite otrove u kući, ali razmislite ponovo. A sprejevi protiv insekata? Sredstva za čišćenje šporeta i praškovi protiv buba i mrava. Sve te hemikalije su vrlo otrovne i štetiće vašem zdravlju. Zato birajte prirodne proizvode.

Kokice iz mikrotalasne

One su prava bomba otrova. Neke od hemikalija čak izazivaju i rak i to je potvrđeno više puta. Obavezno ih izbegavajte

Odeća koja se ne gužva

Ideja o odeći koja ne mora da se pegla je sjajna! Ali ima jedan problem! Otrovna je! Ona sadrži formaldehid koji veoma nepovoljno deluje na zdravlje pa može da izazove i rak.