Istog dana kada je predstavila iPhone 5 kompanija Apple je lansirala i novi iPod touch (pete generacije), koji donosi mnogo više zabave od svog prethodnika i daleko bolje multimedijalne karakteristike. Na tržištu se može naći u pet različitih boja (postoji i šesta – crvena, ali je ona dostupna samo u Apple-ovim prodavnicama) i kapacitetima od 32GB i 64GB, što je više nego dovoljno za skladištenje čitavih muzičkih kolekcija i velikog broja slika i filmova.

Vizuelno posmatrano, novi iPod touch je pretrpeo manje fizičke izmene i po našem mišljenju sada izgleda još atraktivnije i moćnije. Napravljen je od kvalitetnih materijala i krajnje jednostavno se održava. Njegovo najveće hardversko unapređenje vezano je za implementaciju Retina displeja dijagonale 4 inča i rezolucije 1136×640 piksela. Isti nudi kristalno jasnu sliku sa maksimalno verno reprodukovanim bojama i odličnom detaljnošću. Takođe, poržava Multi-Touch kontrole i izuzetno je prijatan za korišćenje.

Pored moćnijeg displeja novi iPod touch dolazi i sa snažnijim (dvojezgarnim A5) procesorom, kao i sa novim EarPods slušalicama zahvaljujući kojima pruža znatno bolji kvalitet zvuka u odnosu na svoje prethodnike. Teži svega 88 grama i poseduje Bluetooth i WiFi adaptere za bežičnu komunikaciju sa drugim uređajima, dok je za direktnu interakciju sa računarima zadužen Lightning konektor preko koga se i puni, odnosno sinhronizuje sa iTunes aplikacijom.

Apple-ov iPod touch pete generacije je baziran na novoj iOS 6 platformi koja mu donosi preko 200 novih funkcija, među kojima se posebno ističe Siri – inteligentni asistent koji vam pomaže u rešavanju svakodnevnih zadataka i pruža odgovore na vaša pitanja i upućene zahteve. U svom poslednje izdanju, a zahvaljujući iOS 6 platformi iPod touch pruža i bolju integraciju sa društvenim mrežama, lakše korišćenje iCloud servisa i još atraktivnije rešen mail i centar za igranje (Game Center) – sjajno, zar ne?!

Za kraj priče o novom iPod touch media plejeru ističemo još veoma dobru bateriju, koja pruža do 40 sati audio reprodukcije, odnosno osam časova video prikaza. Cena mu na žalost nije baš previše atraktivna, međutim ako zaista želite najbolji media plejer za sebe, onda morate biti spremni i dobro da ga platite.

Cena (sa PDV-om): od 51.390,00 dinara
Kontakt: Apcom