Dodatak: Izložba Razotkrivanje tela – Bodies Revealed će biti otvorena u Beogradu 23. oktobra. Ako vas zanima gde i koliko će koštati karte, kliknite ovde!

 

Da li ste možda čuli za izložbu Bodies Revealed? Ako niste, trebalo bi da znate da je to najkontraverznija postavka predhodnih godina koja pokreće pravu lavinu reakcija gde god je bila, pa i šire. Od ljubavi, oduševljenja, mržnje ili protivljenja – reakcije su uvek intenzivne!

Izložba dakle podrazumeva 200 ljudskih tela. Pravih tela, preminulih ljudi. Posebnim tehikama i tehnologijom ona su secirana i sačuvana tako da možete da vidite mišiće, kosti, nerve i sve druge organe u originalnom izdanju. Ljudska tkiva nisu potopljena u tečnost, već mogu da se vide bez ikakvih barijera. Tu su čak i fetusi preminulih beba.

Razotkrivanje tela koristi naučno znanje kako bi vas upoznala sa čovekovom anatomijom. A upravo to je fascinacija naučnika u svim civilizacijama, od antičkog Egipta pa do danas.

Do sada je predhodnih godina videlo nekoliko miliona posetilaca širom sveta. Neki su povraćali, neki su se bunili zbog moralnih pitanja, ali većina je jednostavno bila oduševljenja.

Izložba Bodies Revealed je sada u Sloveniji i šuška se da će se uskoro pojaviti i u Srbiji, odnosno Beogradu. Navodno će biti postavljena na Beogradskom Sajmu krajem oktobra, a trebalo bi da traje čak 6 meseci.

Slike su vam ispod! Pogledajte i šokirajte se ako smete, ili otkrijte 11 zanimljivih činjenica koje ćete moći da vidite na izložbi Razotkrivanje tela!